Ама какво щяло да стане… Борисов продължава да потъва и телевизиите заедно с него

Ама какво щяло да стане…
Борисов продължава да потъва и телевизиите заедно с него

Колкото повече показват хората на ГЕРБ и драматизират уволненията на техните калинки, толкова по-надолу потъва Борисов на предстоящите избори. И толкова по-противни стават самите телевизии. Те не могат да го проумеят и няма да спрат.

Атмосферата се промени. На Борисов няма да му помогне раздухване например на назначението за шеф на НАП на някакъв културист като Арнолд Шраценегер.

Нито Борисов ще спечели от това какво бил казал Тошко Йорданов в „Панорама“ и т. н.

На следващите избори без съмнение резултатите на ГЕРБ ще бъдат по-ниски, на „Има такъв народ“ – по-високи. И колкото повече хората на Слави Трифонов странят от обслужващите телевизии, толкова по-голям успех ще имат на изборите.

„Има такъв народ“ ще изиграе историческа роля да отстрани Борисов и после естествено ще залезе и изчезне от политиката, тя е временно гражданско формирование, което няма бъдеще като традиционна партия.

Но животът на следващото правителство няма да е дълъг. Най-вероятно ще изкара година и ще има нови избори догодина. Ще се сменят поне няколко правителства и ще има още няколко пъти избори в следващите 5 години, докато страната се изчисти от мафиотското управление.

Стабилност – стабилна власт на мафията е по-страшно от честа смяна на правителства и избори през година. Достатъчно е човек да погледне графиката за чуждестранните инвестиции за последните 15 години, за да види, че при рекетьорското управление на Борисов те са се движили по дъното.

А наследството, което оставя Борисов, са прикрити финансови дефицити и смачкана корумпирана икономика. Това също залага провали на следващите правителства и предполага избори начесто.

Иван Бакалов