Ама като сме прости и страхливи, ги търпим

Колкото до прокуратурата… онази прокурорка Трифонова не била видяла никакво насилие на същите записи, на които цяла България видя как десетина ченгета пребиват, ама пребиват жестоко трима-четирима вече вързани хора и унижават едно момиче.

Само да припомня още нещо и пак се връщам на прокуратурата: тия записи първо не трябваше да съществуват, защото според бившия министър на вътрешните работи Маринов насилие изобщо не било имало. После лафът стана: „Не бе, не сме крили записите“.

Сега обратно при прокуратурата. Гешев, шефът на тази същата Трифонова, нагло отказва да се яви на изслушване пред Народното събрание.

Твърди, че прокуратурата била част от съдебната власт, когато и първокурсниците знаят, че обвинителят е страна по всяко едно дело, а не е колега на съдията.

Същият този Гешев, който заедно с колегата си Сарафов разправяше, че разделението на властите било форма на екстремизъм (ега ти дипломата по право), сега се е юрнал да защитава същото разделение на властите… само че отново с грешен аргумент.

Това е невероятно нахалство. Тая прокуратура и тия прокурори трябва да бъдат не привиквани на изслушване, ами… хайде да не пиша какво, че пак отекох за месец. Включва куки и въжета тая нужна операция.

Ама като сме прости и страхливи, ги търпим.

Манол Глишев