АМА НЕ СИ РАЗХОЖДАЙТЕ ПРАСЕТАТА!

Чумата идвала от разходките на прасчовците. Това експертно умозаключение каза шефът на БАБХ. Значи, домашните прасета се разхождали по улиците и ходили на бунището, където имали задушевни срещи с дивите прасета /нещо като роднинска среща/, и оттам плъзнала чумата.

Ето откъде идват проблемите! Силните и смели диви прасета, които са успели да преодолеят Великата Българска Попикана Ограда, си уплътняват свинското време, като се разхождат по бунищата и улиците на селата, където се запознават с питомните си събратя. И пренасят чумата така! Като ги знам какви са безотговорни стопаните на самотните прасета от задния двор, сигурно и намордници и нашийници не сте им сложили!! Пълна безотговорност!

Видяхте ли, бе, природозащитниците! На ви хуманно отношение към хайваните! На ви природосъобразен живот и чист въздух и ежедневни леки разходки за тонус. Видяхте ли докъде ни докарахте!

Малко издиша тезата за свинките в промишлените комплекси, но предполагам, че жалостиви служители ги пускат на нощни разходки и те, хайваните, свят да видят!

Никаква пощада за тези разхайтени прасета! Всички прасета на мезета! Предлагам да се започне от София за пример!

Елена Гунчева