“ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЛЕСТИ”

 

В последните 10 дни осъзнах за пореден път, че ние Българите сме доста сбъркани хора!
След 30 години на кражби, корупция, разграбване на заводи, банки, земи, подземни и надземни богатсва се появиха някакви Американци от другия край на света и ни казаха, че някакви хора са корумпирани?

Странното е, че същите тези “ разбивачи на корупцията” по света си мълчаха за всичко случило се в България в последните 30 години?
Мълчаха си за приватизацията на Костов, за заменките на Царя, мълчаха си и когато Ахмед Доган каза, че разпределя Порциите на властта у нас, когато Цветанов, Бойко, Гешев и КО отнемаха бизнеси, притискаха стотици хора и фирми?

Всъщност, “ Хамериканците” бяха най- тихи когато Делян Пеевски от бедно момченце стана Милиардер по времето когато ни управляваше най- близкият им съратник Бойко Борисов?

И сега като се замисля, че защо да не си мълчат, като получиха двете най- важни “ Марици”, без никакъв наем им се предостави място за военна база в най- стратегически важната държава на Балканите, договор и плетплата за хартиени самолетчета за няколко милиарда и всичко това в комплект с разделение на нацията ни относно Русия!

А какво се случи в България през тези 10 дни?
Христо и Наско от “ Да България” логично се врекоха във вярност на финансовите си благодетели и господари, Слави Трифонов се включи със същият плам, като ни обясни колко са прави нашите “ Братя” отвъд океана и как напълно безкомпромисно са ни отворили очите, Радев побърза да се застрахова и нареди тотален съпорт на Правителството към закона “ Магнитски”, а Бойко Борисов си почеса топчетата и подготви нови 50 милиона, за да си напазарува отново едни 500 000 бедни душици!

Най- неморалната Държава ни учи на морал, а ние не само, че не се опълчваме срещу това вмешателство във вътрешнополитическия живот в нашата иначе “ СУВЕРЕННА” Държава, но и сами им се предлагаме?

Чудя се, ако Румен Радев беше написал до Байдън или Тръмп, че е възмутен от убийствата на “ Черни” в Америка или, че иска санкции над всички, които са нарушавали човешките права на хиляди в “ Гуантанамо” някой от тези горди демократи щеше да му обърне каквото и да е внимание?

Днес сме разчекнати между ЕС, които ни задължават да се наведем пред нашите истински братя от Македония, пред Турция, която чрез ДПС все повече се намесва в бъдещето ни, пред Американците, които тотално ни вменяват, че сме неспособни да се справяме сами и пред Русия от която вече сме се отказали, въпреки, че имаме силни историческо минало с нея и която е един от най- големите реални инвеститори у нас ( Туризъм)….

Истината е , че нито в Европейския съюз, нито големите “Демократи” отвъд океана, нито Русия и най- вече Турция искат България да бъде СИЛНА и НЕЗАВИСИМА държава, и точно за това от години толелират подкупни лесно- манипулируеми полтици, като Доган, Бойко и всички техни производни минали в последните 30 години и идващи в следващите 30 такива!

Тъжното е, че ние така и не успяхме да станем отново единни, горди, смели, непримирими и добри хора, каквито са били предците ни в които се кълнен на 19.02 и на 02.06.

Иван Иванов

http://www.google.com/amp/s/www.svobodnaevropa.bg/amp/31293848.html