„Американ Тинкър“: САЩ провокираха конфликта с Украйна, но…

Руснаците никога няма да бъдат победени

Колумнистът Джаред Питърсън е категоричен, че руснаците не могат да бъдат победени поради простата причина, че за тях Украйна означава много повече, отколкото за САЩ.

Те обаче смятат Украйна като екзистенциална заплаха, представяйки си я въоръжена до зъби с модерни американски оръжия. Поради тази причина няма да позволят това да се случи и говореха за това повече от година, отбелязва ТАСС.

Питърсън е категоричен, че Щатите и съюзниците им са пренебрегнали интересите и сигурността на Русия като по този начин са провокирали конфликта в Украйна. Прогнозира обаче, че имено Русия ще излезе като победител от тази битка и това е неизбежно.
Това отбелязва колумниста в публикация на уебсайта „Американ Тинкър“.

Според него западните елити, които твърдят, че са предвидили тази война се държат като глупаци в светлината на факта, че администрацията на Байдън третира Украйна като член на НАТО през цялата 2021 г. В същото време Русия е твърда в мнението си и от почти десетилетие заявява, че няма да толерира Украйна като американски военен бастион по границите си.

В този ред на мисли Питърсън посочва, че ако са толкова слепи, че да не прозрат тази истина, то няма съмнение, че не са достатъчно квалифицирани за работата си.
Източник: trud.bg