АНАКОНДАТА АНКА НЕ Е В МОЛА. ВЛЕЧУГОТО ПЪЛЗИ В МЕДИИТЕ

Екзотичният сюжет с избягалата змия в пловдивски мол прикова за няколко дни вниманието на публиката. Като изключим комичните аспекти на тая история, заслужава си да помислим в какъв разграден двор се е превърнала държавата ни, щом като Иво, собственикът на Анка преодолява всякакви правила и регламенти и вкарва едно уж безопасно влечуго в оживен търговски обект, който се посещава и от деца. Слава Богу, инцидентът завърши без жертви, пострадали и материални щети, като изключим, че Анка ухапа Иво, а пожарникарите разбиха таваните в мола и сега собствениците на обектите ще трябва да ги ремонтират за своя сметка.
Анка слезе от новините и на нейно място се повиха други, макар и по-едри влечуги и митични чудовища. Отново се самозапалват поради мизерия хора. Полицията уж преследва престъпниците, но това не им пречи организирано и неорганизирано да си вършат телефонните измами, да взломват къщите на безпомощни старци или да се бият с шофьорите на автобусите от градския транспорт и да предизвикват катастрофи. Анка се разходи и по АМ „Струма“, предизвика верижна катастрофа с 28 автомобила, уби един човек и рани десетки други.
Анка денонощно пълзи в правителството, в народното събрание, в партийните централи, в социологическите агенции… Анка е навсякъде. Анка се репчи на сегрегационната политика на държавата и ръчка Каракачанов, вицепремиер, да се изказва неподготвен и да разпространява откровени глупости, наречени с претенциозното заглавие „концепция за ромската интеграция“.
Анка съска срещу фалшивите инвалиди и ТЕЛК. Анка влиза в хардуера на държавата, нарушава релациите, блокира решения, саботира продажбата на винетките. Анка вдига цените на горивата, тока, газа, водата, застраховките и таксите в банките. „Докле е мъничка змията…, с крака да й строшим главата!“, подвиква един сам юнак, яхнал един дръглив кон. А призивите му се заглушават от съседната механа, където други юнаци реват „Червено вино снощи пих. И капка не остана…“
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...