АНГЕЛЪТ НА БЛАГОДАРНОСТТА И 40-ТЕ… РАЗБОЙНИЦИ

Баце, през чието некадърно и крадливо управление България зае последно място в Европа, и в света, по раждаемост, и стана световен шампион по смъртност на населението, и само за 10 години намаля с 800 000 души, казват, че бил награден от едни девойки от фондация „Искам бебе” с награда „Ангел на благодарността”… Боже мили!
За какво му благодарят раболепните танцуващи наивнички не е известно, може би за това, че у нас имаме над 200 000 семейства с репродуктивни проблеми без деца?
Но едно е пределно ясно: чак толкова прост, циничен и угоднически народ няма никъде по света! Няма!
И този народ няма как да просъществува, след като вижда възможностите и перспективите си единствено като подмазване и умилкване на властта, като ибрикчийство и подлагане на управляващите разбойници.
Очаквам сега и умиращите от бедност и глад болни пенсионери от пенсионерските организации да наградят Н. Пр. Баце от с. Банкя с наградата “Архангел на щедростта” за грижите и щедростта му към тях, и да го обявят за Спасител, и за Месия.
Баце (Слава! Да живей!) за Великден даде на някои от пенсионерите по цели-целенички 40 левчета от парите на данъкоплатците, за едно кило суджук.
Числото е точно 40, за да помнят дядовците и бабите приказката за Али Баба и неговите 40 разбойници и да я четат на внучета, ако имат такива, което си е малко вероятно.

Аве, що още няма награда “Али Баба и 40 разбойници”, и без това отиваме към исляма? Само питам.

Акад. Петър Иванов

Снимка на Petar Ivanov.

loading...