Андрей Пионтковски: Владимир Путин се страхува от…

Ердоган държи Путин с три важни точки

Руският политолог и публицист Андрей Пионтковски разкри от какво се страхува президентът на Русия – Владимир Путин.

Той изненада всички с разкритията, които направи в ефира на телевизия „Апостроф“, че Путин се страхува от турския си колега Реджеп Ердоган и допълни, че петте месеца война в Украйна показват защо, отбелязва „Факти.бг“.

От думите му става ясно, че Путин се е страхувал да воюва срещу турците в Нагорни Карабах, където с тяхна подкрепа Азербайджан освободи окупираните от арменците земи. Ердоган е „хванал за топките“ Путин на три места: Нагорни Карабах, Сирия и Либия, разкрива още руският политолог.

„Ердоган има своя собствена игра. Той и Путин са стари играчи. С извинение за израза, Ердоган го е хванал за топките в Нагорни Карабах, Сирия и Либия, и руският президент е много зависим от Ердоган“, заяви Андрей Пионтковски.
В този ред на мисли той подчерта, че Ердоган неслучайно е накарал Путин да го чака на неотдавнашна среща в Техеран. По този начин турският държавен глава е показал кой е от двамата е алфа мъжкарят.

„Азербайджан спечели войната срещу съюзника на Путин – Армения, в която той се страхуваше да им помогне. Сега виждаме защо се страхува“, заяви още Пионтковски.
Войната срещу Украйна е показала какво е нивото на руската армия, наричана „втората армия в света“

„Украйна от географска гледна точка е най-изгодното поле за руската армия. Можете ли да си представите какво би направил Ердоган с тази „втора армия“ в света в Южен Кавказ?“, попита Пионтковски.

„Руската армия, която започна непредизвикана пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари, беше разгромена в Киевска област и сега е съсредоточила терора си срещу цивилното население в източната и южната част на страната.
Срещу окупаторите украинската армия използва и турски дронове „Байрактар“, които са изключително ефективни. „Безаналоговата“ армия на Путин търпи огромни загуби в човешка сила и техника в Украйна“, заключава той.
Източник: standartnews.com