АНТОАНЕТКИТЕ И ПРИСЪДРУЖНАТА ИМ ……..ЛОГИЯ

За мен беше чест и удоловствие да работя с отбора на Асен Василев и Кирил Петков в изминалата вече кампания.

Чест, защото на не всеки се пада тази възможност.
Удоволствие, защото през цялата кампания, не ми се наложи да направя нищо , в което не съм убедена.

Когато започнахме си позволих цветно и с примери да разкажа, че през цялото време на тази битка, на екраните на телевизорите , ще се намират така наречените от мен „антоанетки“.
Това са едни същества от различен пол, някой от тях със среден пръст, други без, които бавно и упойно в продължение на дългите дни ще разказват на българската публика, своите врели-некипели псевдонаучни мисли. С основно внушение , че нас няма да ни бъде и с псевдонаучни доказателства за това.

После разказах, също цветно и с картинки /както обича да се изразява Василев/, че през цялото време на тази битка, на екраните на телевизорите и на страниците на онова, което все още наричаме печат, ще се намират едни хора, които работят с цифри и данни, които също упойно и убедително ще разказват на публиката, че нас няма да ни бъде и ще го доказват с „обществени нагласи“ и други важни свои източници.

Позволих си да кажа обаче, че последните, няколко часа преди приключването на изборния ден, постепенно те ще се доближат до истинските данни.

И тук вече сгреших… Защото истинските данни дойдоха едва след края на изборния ден, дори едва след като същият беше почти приключил и в Америка. Но човешко е да се греши.
Смятах, че има в подаването на „данни“ някакво поне желание, нещата да изглеждат истински, поне в края, когато мандалото хлопва.
Но не би!

И нямаше да разказвам тези свои професионални терзания, ако днес, само два дни преди изборите за президент, същата гвардия от „антоанетки“ и …..“лози“, не изпълзя отново пред публиката за да разказва своите небивалици и да прави своите „прогнози“, така щото да отврати до пълно отвращения драгия избирател.

И то при напълно ясни за всички резултати, които вероятно ще се отличават в пъти в полза на Радев. И във неполза на човекът, който забележете по време на протестите не бил разбрал, кой е крив и кой е прав!

Иначе, по време на тази кампания си пожелах искренно да ми се случат три неща:
Лицето борисов да бъде по-често на екран и вбесен от истинските данни, които бяха на негово разположение, да дръпва онези свои речи, които така добре работят за нашата кампания.

Партията в ляво да дръпне една червена черта на тема истанбулската конвенция, наместо размера на пенсиите..
И партията в дясно да продължи да бъде против, а не за.
Простички надежди, които всички те изпълниха в пълен обем.
Така , че моят принос е твърде малък.
Но резултатът е твърде голям.

Започнахме, когато онова което се нарича 79 минутен брифинг на борисов, беще „отразявано“ на живо от многобройните телевизори и завършихме, като дадохме нашият победен 4 минутен брифинг на улицата, пред синия рейс, там където бяхме през цялото време.
И сега – добрата новина.

Добре платените дейности на това , което обобщено наричам „антоанетки“ и „….лози“ не достига до българският гражданин! Просто не достига! Но пък то поизпразва чекмеджето, което истински ме кефи!

До гражданина достигнаха усмихнатите и ведри хора, оставили собствения си бизнес и удобен живот, за да живеят децата им в една по-добра държава.

И ако аз също имам някакъв принос за това, то за мен това е чест и удоволствие!

PP. Не мога да споделя за паяци и паяжини в тази кампания, защото нямаше…
И имаше един човек, различен от „антоанетките“ на българския екран. Човек, който аз не познавах, но горещо му благодаря!

Диана Дамянова