Антон Кутев: Даваме на прокуратурата необезпечените договори, подписани от Борисов

Подписването на договори, които не са обезпечени в бюджета, трябва да стигне до прокуратурата. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев пред журналисти в парламента.
Той уточни, че Прокуратурата ще бъде сезирана до понеделник и допълни, че не става дума за прогнозни договори, а за договори, които не са обезпечени финансово.

По думите му хората, които са подписали договорите, са бившият заместник-регионален министър Николай Нанков, а със сигурност и министър-председателят Бойко Борисов.

„Когато се подписват договори за повече от 1 млрд., които са необезпечени в бюджета, това противоречи на закона. Това е нещо, което трябва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама. Когато обещаеш на някого 1 млрд. лв., които ти очевидно не можеш да платиш, защото тези пари ги няма в бюджета, ти не си предвидил тези пари в бюджета, а си обещал да ги платиш, а си накарал хората да свършат работа за този 1 млрд., ти очевидно го мамиш.

Мамиш този, на който си обещал, мамиш работниците, които са отишли да работят и не могат да си получат заплатите. Мамиш гражданите, на които си обещал пътища, които няма как да станат, защото нямаш пари. Мамиш следващите управляващи, които ще трябва да плащат пари, които не са осигурени. Тези пари не могат и не трябва да бъдат осигурявани през актуализация на бюджета. Всички, които протестират, трябва да отидат на определен адрес в Банкя, за да обяснят защо са ги измамили. Защо са подписали за милиарди договори“, каза още Кутев.

Frognews.bg