Апартаментите, асансьорите и гаражите са само видимата част на айсберга

„Като правилна, но закъсняла кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова оцени оставката на Цветан Цветанов от управленските позиции в партията и заяви, че в тази ситуация тя би си тръгнала от важните управленски позиции.
Ето какво още каза тя в интервю за „Нова телевизия“, което предизвика интерес и по време на провелата се днес пресконференция на ГЕРБ, на която заместник – председателят на партията Цветан Цветанов представи слогана им за предстоящите избори за Европейски парламент, след което отказа да коментира изказването на Фандъкова.“, научаваме от медиите.

Разцеплението в ГЕРБ става очевидно, без значение дали Фандъкова играе във фракцията на Томислав Дончев или представлява някакъв друг отбор на гербаджии, на които шашканиите на Цветанов им омръзнаха до втръсване.

Аз съзирам съдбовна ирония да науча тия комични детайли точно в деня, в който Цветанов гръмовно заяви, че Европа ни чувала. Гражданите за европейско развитие на България за пореден път показаха на Европа и на света своята неизлечима балканска и българска диагноза – цървулът и шаякът в нашите политически нрави са неизтребими.

Сега на преден план излиза друг, по-важен въпрос – кога гербаджиите ще покажат своята непримирима непоносимост и към главатаря. Защото и на тях взе да им омръзва безразборно да ги обезглавяват и отстрелват, когато покажат някакво несъгласие и стремеж към самостоятелност. Щото в края на крайщата иде реч за власт и много пари. Апартаментите, асансьорите и гаражите са само видимата част на айсберга.

Любо Кольовски