Апартаментът

За върхушката на ГЕРБ се оказа изключително лесно да си намери евтино луксозни жилища в София. Правосъдната министърка твърди, че харесала нейното, още докато било просто ров. София е пълна с изкопи и дупки, дълбоки колкото кратер на вулкан. Как пък и за нас не изскочи някой евтин дом? Проблемът е, че повечето се оглеждаме и за куфарчета с пари, ама явно някой политик вече е обрал де що е видял.

Служителка в тази себераздаваща се строителна фирма твърди, че вътрешен ексминистър получил изгодно баровски апартамент, щото бил прозрял енергийните чудесии и смисъла от изографисан по кооперацията псалм. Това жилище ще да е много дзен, сигурно и нелечими болести изцерява. А фирмата е дащна и готова да прежали минимум милион печалба, само и само да зарадва тоз виден гербаджийски експерт по енергията.

Шефката на бюджетната комисия в НС, също видна гербаджийка, не разбрала кога съпартийците й са й станали комшии. Нагло било журналистите да питат как определени лица се сдобиват с апартаменти за цени под пазарните. Но в същото време е готова да бистри имотите на представители от опозицията.

Апартаментът на Цветанов обаче се превърна в истинска звезда на седмицата. Всички мечтаят за него. Жилището заживя свой собствен живот. Всъщност, направило го е доста отдавна, тъй като с негови братовчеди са съживили пазара на имоти м.г. Толкова е атрактивно, че сайтът на строителите му се напълни със запитвания от желаещи да спазарят някои подобен апартамент на близка до посочената цена.

Този апартамент е уникален. Затова жилище в същата сграда, но с далеч по-малко екстри, може да бъде закупено по-скъпо. Дори и от кумичката на Цветанов. Явно освен за работа, човек трябва и за жилище да кандидатства с автобиография. Особено пред „Артекс“. Най-далаверка си е да си вътрешен ексминистър и председател на ПГ ГЕРБ. После се нареждат правосъден министър, шеф на парламентарна комисия и чак след това зам.-министър. Обикновените граждани са на обикновено необикновено скъпи цени. Апартамент да си – всеки те иска, но не всеки може да те получи.

автор: Павлета Давидова

http://duma.bg