Арман Бабикян: Скандалите на седмицата показват, че живеем във феодална структура с диктаторски тип управление

В предаването „Просто Диков“ ПР експертът Арман Бабикян анализара старта на делото КТБ от публична гледна точка. Той коментира и скандала „Суджук-Гейт“ и защо той впечатли обществото.

„Суджука е нещо лично за българина, персонално. Той сам си го прави, суши си го, знае колко струва. 2-3 откраднати млрд. лева кой ще ги възприеме. Те са си някакви милиарди там, никой не смята, че това са неговите пари. За това темата със суджука е много болезнено и „вожда“ обезглави цялата областна управа в Добрич“, коментира Бабикян.

„Щом името Бойко Борисов работи така, че хората са склонни да бъдат рекетирани, значи хората са наясно, че системата изисква дажба, феодалните отношения са така. Нормален феодален строй“, допълни Бабикян.

Според Бабикян не е изненада, че единственият политик, който се споменава в делото КТБ е Николай Бареков.

„Кой ще извика Борисов и Пеевски? Ще ги извикат, когато имат възможност да докажат, че не са си взели нито един суджук, тогава ще ги извикат. За да кажат, че са им губили времето. Живеем във феодална структура с диктаторски тип управление и това съществува вече трети мандат. Около това управление има пирамидална структура от храненици, за едни НДК, за други КТБ. Едни седят наблизо и нахранени до падишаха, други далеч и с наведена глава. Страхът, унижението или храната, която ти се отпуска, независимо дали суджук, милион или яхта“, заяви Бабикян.

По телефона, в разговора се включи и политикът Радан Кънев.

„Подобни обвинителни актове в 15 000 страници са път към потопяване на наказателното производство. Колкото и да звучи, че амбициозно е подходено и с просто око се вижда, че част от най-скандалните елементи около КТБ – финансирането на политически проекти. Дългогодишното финансиране на тенденциозни медии и присъствието на Делян Пеевски изглеждат пропуснати. Не може да бъдем изненадани, но не може да бъдем и удовлетворени. Абсурно е ,че Делян Пеевски не е повикан на разпит“, каза Радан Кънев.

Daniela Raycheva

babikqn

http://bitelevision.com

loading...