АРМИЯТА НЯМА МЯСТО В ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

В момента Народното събрание обсъжда предложение армията да се включва в опазването на извънредното положение. Включително и техника. И това в държавата с най-много полицаи на глава от населението!!!

И военните ли ще хвърлите срещу народа? За какво? Да накарате някоя баба, излязла на къси прибежки да си купи хляб, да се прибере ли? Да нахлузите маска на някой, позволил си да излезе без такава?

Бих приела, ако имаше безредици при спазване на извънредното положение! Това е толкова изключително и тежко решение, че трябва да се взема с голям разум и обмисляне. Защото връщане назад няма!

Виждаме, че от 13 март, когато се реши да се въведе извънредно положение, вече седем дена народните избраници не могат да измислят един закон за мерките. Въпреки читавите предложения от много страни, управляващите са си решили, че народът трябва да плати цялата цена на извънредното положение, пък ако ще и страната да потъне в трупове – от глад и мизерия, а не от вируса!

И хората са достатъчно паникьосани, когато ГМР и генерал Годжи отговарят за мерките и карантината. Включете и Каракачанов и ще има първи починали от инфаркт от ужас! Човек, който една ограда на границата не може да направи като хората, ще отговаря за армията, която ще пази….кого, не е ясно, но май отсега се притесняват, че народът може да излезе на улицата, като огладнее и гледат законово да предприемат мерки. И какво ще стане тогава?

Армията си има съвсем други задачи. Но не и да задържа обикновени български граждани и да употребява сила срещу тях!!! Не смейте!

Елена Гунчева

loading...