Асен Василев се сети да се загрижи за българите…

Всеки дърпа чергата към своите интереси, а накрая народът плаща

Бившият вицепремиер Асен Василев изглежда се е сетил със закъснение, че трябва да е загрижен за българите.

По повод газовата криза, той бе категоричен, че ако се погледнат серията от кризи, с които е трябвало да се справят, ще се види, че винаги е бил насаждан страх, но никога от правителството.

Според него най-лошото нещо, което може да се направи е вместо проблемът да бъде решен, да се обяснява колко страшен е той.
Асен Василев посочи, че към момента две партии се опитват да сменят геополитическата ориентация на страната ни – „Възраждане“ и тази на Стефан Янев.

В този ред на мисли той посочи, че трябва обаче да бъде казано на избирателите каква ще е цената за това. Василев побърза да даде отговор, подчертавайки, че цената за това ще е да изживеем Жанвиденовата зима отново.

Бившият вицепремиер посочи, че към момента 60% от износа ни е за ЕС, суровинната база до голяма степен е свързана там, доставките, една голяма част от цялото финансиране, визи…
Ако сега се реши да се взема газ от Путин, това означава, че трябва да бъдат прекъснати икономическите контакти със Западна Европа и целият бизнес, и цялата банкова система да се пренастроят изцяло. Той обаче е на мнение, че един такъв преход би донесъл огромна икономическа цена след себе си.
Източник: blitz.bg