Атанасов: Борисов обича европейските пари, но не и европейските правила

Целта на Бойко Борисов е да управлява еднолично. Той страшно много обича европейските пари, но не обича европейските правила. Монополизират се основните отрасли на икономиката. Гръбнакът на демократичната държава е унищожен. Това каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пред десните. Те събраха на форум, за да преборят завладяната държава.

 „Имаме фиктивно съществуване на разделение на властите“, убеден е лидерът на тъмносините. На практика имаме единна и неделима власт, изтъкна Атанасов. Той критикува, че има видимо обезличаване на институциите.

На Борисов му трябвали безделници и той такива си ги е избрал, по думите на Атанасов. За целта е създадена партийна номенклатура, която е взета от агресивната посредственост, по мнението му. Те обслужвали държавата. Парите от обществените поръчки се раздават на приближените. Част от модела е контролираната корупция, корупцията е повсеместна днес, недоволен е Атанас Атанасов. Когато корупцията не се синхронизирала с държавата, идвал суджукът. Олигархията днес е движеща сила на прогреса, продължи с критиките тъмносиният водач. „Поддържа се репресивна машина за елиминиране на неудобните на властта. Ето това имаме на терен в България.“, изтъкна Атанасов, цитиран от Нюз. бг.

Този модел имал за цел присвояване на колкото се може повече пари. „Пари, власт, пари-това е механизмът, по който днес функционира държавата“, заяви още лидерът на тъмносините. Той настоя за възстановяване на правовата държава. Днес парламентът бил хомогенен, по мнението му. Там има казионна опозиция, която на всичкото отгоре е разцепена, убеден е Атанас Атанасов. Той посочи, че десните трябвало да отлеят фундамента, за да поискат властта и да отвоюват държавата.

.

http://frognews.bg