Атанас Атанасов: Имаме доверие на Бойко Рашков. Беше грешка, че не стана главен проккурор

Докога някой отвън трябва да ни казва какви са ни проблемите и че трябва да се вземат мерки те да бъдат решени, това попита в „Панорама“ по БНТ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

По думите му понеже съобщението за санкциите дойде от високо място – от САЩ, затова и толкова силно отекна. Той приведе пример със скандалите около ББР, енергетиката, здравеопазването, „Автомагистрали“ и т.н., които някак си нямат същия отзвук, защото сигналите за проблемите в тях идват от служебното правителство.

По темата с подслушванията Атанасов заяви, че той е гражданин, макар и лидер на политическа партия.

„Ще се явявам на избори. Аз не съм институция, нито съм орган, за да разследвам или да вадя каквото и да било. Какво знам или с какво разполагам е друга тема. Има институции за това“, категоричен беше Атанасов.

Той обясни, че е подал публично сигнала за подслушванията през медиите като всеки един политик, който може да говори, но този сигнал беше потвърден от вицепремиера и от вътрешния министър, и от министър-председателя. Атанасов отбеляза, че служебното правителство среща огромна съпротива във връзка с изясняването на обстоятелствата около подслушванията.

Съпредседателят на „Демократична България“ беше категоричен, че подслушванията са били незаконни и заяви, че знае как е ставало това. Допълни още, че няма да бъдат намерени доказателства в книжата, тъй като в тях няма нищо особено.

„Проблемът, който допуска използването на незаконни разузнавателни средства, е законов. В Закона за СРС има отворена вратичка и тя трябва да бъде затворена в следващия парламент“, подчерта той и попита по каква причина през 2018 г. е дадено разрешение от 44-ия парламент на КПКОНПИ да осъществява подслушвания.

Атанас Атанасов каза, че има доверие на Бойко Рашков и вероятно е било грешка, че той не е станал главен прокурор заради ОДС.

http://epicenter.bg/