Атанас Атанасов: Мисля, че преди Коледа ще имаме редовен кабинет

Ние преговаряме с ПП и ще отстояваме нашите позиции. Преговорите с БСП ги води „Продължаваме промяната. Това е тяхната отговорност – да съберат мнозинство. Много хора ме „пращаха“ за вътрешен министър, но моето място е в парламента. Секторът за сигурност има нужда от определени баланси. Тази седмица, първото нещо, което трябва да направим, е да огледаме програмата на бъдещото правителство, за да видим, дали точката за сигурност е включена.

Мисля, че преди Коледа ще имаме редовен кабинет. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов пред БНТ.

След като ПП са предложили Бойко Рашков, трябва да работим заедно. Хората не са ни изпратили да се обичаме. Изваждането на името на Бойко Рашков може да е тестване. Персоналното разпределение на МС още не обсъждано. Всичко останало са спекулации и тестване. Няма да допусна като председател на ДСБ герберски пробив в коалицията „Демократична България“, посочи той.

От ПП трябва да ни обяснят каква е идеята всяка партия да има вицепремиер. Ще работим това правителство да има колкото се може по-дълъг живот. Аз съм готов с цял пакет мерки за реформи в сектор сигурност и МВР, за да не се допуска оттук нататък източване на държавни ресурси“, коментира лидерът на ДСБ.

Писмото е действително и ние търсихме мнението на нашите структури за това, което ни се предлага. Обсъждахме с ПП вариант за ротационен председател с първи председател Корнелия Нинова. Разбира се, че такъв вариант можеше да бъде подкрепен. Вчера ми направи впечатление едно изказване на новия председател Никола Минчев, което импонира с идеите на ДБ – да възстановим парламентарната република, каза още той.

90% от нашите местни структури заявиха, че трябва да подкрепим кабинет с мандат на „Продължаваме промяната“. Важно е да бъде възстановен авторитетът на Народното събрание. Лидерите на политическите сили, които ще формират мнозинство, е добре да останат в парламента, за да засилим парламентарния контрол. На основните политически фигури мястото им е в пленарната зала. Българските избиратели ни казаха на последния вот, че на всяка цена искат правителство и ние трябва да се съобразим с тях, каза още Атанасов.

Frognews.bg