Атанас Пеканов развенча кошмарния мит за еврото

Той е категоричен, че твърдението, че всичко ще е едно към едно, е абсолютен мит

Вицепремиерът от четвъртия служебния кабинет на президента Румен Радев – Атанас Пеканов развенча един от най-кошмарните и големи митове за въвеждането на еврото в страната ни.

Той бе категоричен, че е пълна лъжа твърдението, че след като бъде въведено еврото, цените ще станат „едно към едно като щракване с пръсти“.
„Много хора мислят така – хлябът е 2 лева, от другия ден става 2 евро. Това е абсолютно невярно“, подчерта Пеканов.

Съгласно действащия механизъм три месеца или половин година преди еврото да бъде въведено като официална парична единица в страната ни, цените да започнат да бъдат показвани и в двете валути.

„По този начин хората ще могат да се уверят лично в това дали има разлика от днес за утре“, подчерта още вицепремиерът Атанас Пеканов.

Дори и след тези уверения обаче обществото не е спокойно, тъй като всички ние сме свидетели на това как всички политици ни лъжат нагло от телевизионния екран. В преобладаващата част от случаите се получава така, че от екрана ни казват едно, а в действителност става съвсем друго.

Може би си спомняте, че преди години премиерът Сергей Станишев ни уверяваше, че България няма да бъде засегната от кризата, но всъщност страната ни беше засегната, при това доста сериозно.
Източник: standartnews.com