Атанас Радев прогнозира сериозна неприятност преди предсрочните избори

Категоричен е, че е време политиците да си влязат в ролите

Политологът Атанас Радев прогнозира сериозна неприятност преди предсрочните парламентарни избори.

„Партиите би трябвало да си говорят, да бъдат гарант за националните интереси. Когато институциите са слаби, когато няма стабилно управление, се създават допълнителни конфликти в обществото. И хората не искаме да си говорим помежду си. Замитаме проблеми под килима и като излязат на сцената, се чудим какво става. Както е сега с енергетиката, с Плана за възстановяване“. Това заяви пред БНР политологът Атанас Радев.

Той подчерта, че е необходимо политиците да си влязат в ролята – да генерират обществено мнение, да разясняват на хората как се преодоляват кризите.
„Никой у нас в момента не обяснява и не подготвя обществото какво ни предстои. Никой не говори за дългосрочното развитие. Политиците трябва да обяснят на хората, да представят визии. Има теми, които не са от значение, а се поставят на дневен ред“.

Въпреки всичко политологът не губи надежда, че при започването на предизборната кампания ще има конструктивен дебат.

„ИТН ще хапят бившите си коалиционни партньори. Поведението на „Възраждане“ е деструктивно… Промяната на партийната система ще рефлектира върху начина, по който ще се вземат решения и ще се управлява страната“.
Източник: blitz.bg