Ат. Атанасов: За Георги Харизанов чух, когато го задържаха. Какво стана с делото срещу него?

От много време се каня да напиша нещо. Признавам, че имах колебание дали не слизам твърде ниско. Минаха и тези избори, и мисля, че е наложително.

Беше 2013г. Имах клиент, който беше задържан под стража в ареста на Националната следствена служба на ул. „Г.М.Димитров“. При едно от посещенията ми дойде надзирател и ми предаде поздрави от г-н Георги Харизанов…, който бил задържан по дело за унищожаването на някакви тръби в държавната фирма „Напоителни системи“. Там бил началник, назначен при първото правителство на Б.Борисов. Питал дали бих се заел с неговата защита. Отговорих на надзирателя да уведоми господина, че поради прекомерна заетост не мога да се заема с този казус!

Така тогава научих за съществуването на сегашният фактически шеф на Института за дясна политика – ключово звено в пропагандната машина на властта.
Впоследствие съм се срещал с него в качеството му на личен пратеник на Бойко Борисов. Работеше за създаване на коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок.
Днес това лице е чест гост в различни телевизионни предавания като политически коментатор и защитник на правителствената политика. Хвали властта, атакува опозицията. А отчетливо се забелязва че, Демократична България е особена, специална прицелна негова точка.

А аз когато забележа някоя от проявите на Георги Харизанов все се сещам къде за пръв път чух името му. И ми е интересно, и се питам какво стана с онова дело срещу него, заради което той през 2013г. прекара няколко месеца в следствения арест?!

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, Фейсбук