Аферата „Лидъл“ показа кой е новият Караибрахим: главният на „24 часа“. Вярата си даде за една реклама

Атаката срещу „Лидъл“ показва колко сме пропити от комунизъм, твърди главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев в забележителна статия, стараеща се да оневини един от основните рекламодатели на вестника му.

Човещина е, ще кажете. Зюмбюлев се изхранва от „Лидъл“ и е нормално да се простира, за да ги защити. Че и глупости да плещи.

Задника и морала си да даде, е едно. Вярата обаче…Това е нещо друго.

Зюмбюлев не искал да гледа разпятия върху сармички. Едва ли не му разваляли апетита.

Освен това третата божа заповед гласяла „Не изговаряй напразно името Господне“. Заличавайки кръстовете, от „Лидъл“ ни предпазвали от кощунство. Случайно да не съгрешим…ядейки.

Егати логиката, егати аргументацията.

Първоначално помислих, че се шегува или пък е изгубил ума си. После осъзнах, че е напълно сериозен. И си е заслужил хонорара от „Лидъл“, вероятно придружен с безплатна кошница гръцки маслини, патладжани, октоподи и сирена – без досадните кръстове върху тях.

Борислав Зюмбюлев е типичният еничар в българската журналистика и българската публичност въобще. Вестникарският Караибрахим („Време разделно“).

Като е грях да споменаващ напразно името Господне, не е ли грях да продаваш Господа си за пари и реклами? Да чревоугодничниш, отричайки се от религията си? Да сквернословиш, да вкарваш в употреба нелепи политически мантри от типа „комунизъм“? Да етикираш възмутените от гаврата с християнството като „комунисти“, примитивни типове, недорасли за „гениалната“ пазарна стратегия на търговския монополист?

Зюмбюлев, крайно си се объркал, чети историята: комунисти са ония, които махат кръстовете, не ония, които се борят за тях

Главният редактор на „24 часа“ (Хюсеин по съпруга) е не по-малко опасен от рекламните стратези на „Лидъл“. Той е почвата, на която те виреят. Нека следващия път, като хване химикалката, първо три пъти да се отрече от Сатаната

Автор: Недялко Недялков

Аферата "Лидъл" показа кой е новият Караибрахим: главният на "24 часа". Вярата си даде за една реклама и безплатна кошничка сармички. Без кръстове

http://pik.bg

loading...