А АКО БЕШЕ БОЙКО?

От вчера, точно десет дни след катастрофата с Милен Цветков, по-скоро от убийството му на пътя, МВР се присети да пита за свидетелите на катастрофата. Почти седмица в социалните мрежи се въртят клипове от катастрофата. В МВР – тишина. В прокуратурата – също. И не мога да си обясня дали това е некадърност, умишлена небрежност или просто разпореждане да не се престарават. Не мога да си обясня как опитен криминалист няма първо да осигури свидетелите.

И дали всичко не с оглед intuitu personae на убиеца и на жертвата. И се замислям, дали ако жертвата беше някой гербав, например Боку, полицията и прокуратурата щяха да действат по същия начин. Или в момента, в който отидеха на местопрестъплението, щяха да съберат личните карти на свидетелите и да ги разпитат до няколко дена. Вече разбрахме, че двете катастрофирали коли се намират в двора на полицията, където имат достъп доста хора. Остава едно впечатление за мърлявост, което е трудно за разбиране при положение, че в полицията работят и много кадърни професионалисти.

След десет дена търсят свидетели. А дали близките на наркомана не са ги намерили първи!?! И дали вече не са премислили нещата какво се случва на тези, които ритат срещу статуквото?

Въпроси, на които няма да получим отговор. Една предизвестена присъда….

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.

loading...