А ЗА МАЛКО БРЕМЕННИ МОЖЕ ЛИ В ПАРКА ИЛИ ТРЯБВА ДА СА МНОГО БРЕМЕННИ?

Шоуто върви. Разбирам, че ще отворят парковете за родители с деца до 12-годишна възраст, както и за бременни жени. И поради професионална деформация си задавам въпроса как са предвидили да се установява обстоятелството „бременност”. Полицаите на място ли ще проверяват и как? И може ли и току-що забременели да се разхождат? Или примерно бременни мъннииииииичко – на месец примерно, когато не си личи? А прясно заченали от няколко дена? Ами мъже, изглеждащи като в деветия месец, ще бъдат ли допускани?!?

Не се и съмнявам, че министърът дори няма да се сети да уточни, при което ще настане голям зор с доказването. А и защо само родители? Ами баби и дядовци? Ами осиновители? Ами ако детето е сираче и го гледат роднини? Мислете бре!

А от правна гледна точка това си е чиста дискриминация. Заради лично положение едни се допускат до паркове, които са ПУБЛИЧНА обществена собственост, а други не се допускат. Законът за дискриминация не е променен. Тогава как и защо? И защо са избрани само някои? Дете на 13 години примерно няма ли нужда от разходка? Или баба на 80, която е затворена от месец и половина в къщи?

Поредната недомислица и разделяне на народа. В кръга на майтапа, може би идеята е борба с демографската катастрофа, като се напънат всички жени да забременеят и се възползват от законовото си право да се разходят в обществения парк!

Елена Гунчева

loading...