БАБАТА, КОЯТО ВСЕКИ ДЕН НИ УЧИ НА МОРАЛ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КРАДЛА ЛИ Е?

В 10:09 бившата дипломатка получава бордната си карта в пункта за проверка за сигурност. На снимките, които са приобщени към материалите по делото срещу нея се вижда как елегантно облечена жена с дълго бежово палто и малко синьо куфарче влиза в един от безмитните магазини. Минава покрай рафта с кремовете, след миг се спира, обръща се и отново отива към рафта. Оставя куфара, разтваря полите на палтото с дясната си ръка посяга към тъмна опаковка и я крие под палтото. В 10.27 излиза от магазина.

Шест минути по-късно влиза в зоната „Не Шенген“, а в 11:23 отлита с полет LO631 за София. Никъде на снимките, приобщени към делото, не се вижда Поптодорова да провежда телефонен разговор.

В защитната си теза, вече у нас, тя твърдеше, че е била разсеяна и разтревожена след като позвънила майка й.

В 17:00 часа е установена кражбата на крема в магазина. Уведомена е полицията, извършителката е идентифицирана още същия ден като Елена Поптодорова, притежателка на български дипломатически паспорт и е установено, че има купен обратен билет до Варшава за 27 февруари. Същия ден около 16 часа при преминаване на граничен контрол на летището Поптодорова е задържана.

Кремът е намерен у нея, алуминиевото капаче не било дори повдигнато, липсвала само кутията.

Акад. Петър Иванов

loading...