Байдън нарече украинците „иранци“

Байдън нарече украинците „иранци“. Журналистите многократно са хващали президента на САЩ Джо Байдън в конфузни издънки. Подобен срам се случи на шефа на Белия дом по време на посланието му до Сената и Камарата на представителите на Конгреса,“За състоянието на съюза“, което беше излъчено по целия свят. Байдън в края на речта си за Украйна нарече украинците -иранци.

Според него Путин,“никога няма да спечели сърцата и душите на иранския народ“.

Херсон падна. Властта в града временно се прехвърля на руското комендантство, след което ще бъде предадена на местни представители.

Завършва обкръжаването на Мариупол.
Нацистите не пускат цивилното население извън града, надявайки се да се крият зад тях, когато започне активната офанзива на въоръжените сили на Руската федерация и ДНР.
Отделни щурмови отряди вече са влезли в покрайнините на града.
Въздушно-десантните войски на Русия,извършиха десант в Харков.Очевидци публикуват кадри от взривове в Харков. Според все още непотвърдени данни се твърди,че става дума за експлозии в бронетанковия завод.

Украински източници съобщават, че Балаклея е откъсната от Харков,като това се потвърждава от изявление на кмета на града Иван Столбовой и ръководителя на районната администрация на град Изюм, Степан Маселски.

Зад Изюм, последният голям регионален център в южната част на Харковска област, се намира границата ДНР-Святогорск (само на 4 км от границата на регионите), а след това и Славянск.

Очевидно, плана на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация е да обгради боеспособните части, да победи националните батальони, да спечели умерените въоръжени сили на Украйна и след това да нанесе удара.
Всичко това се прави с цел минимизиране на загубите сред цивилното население,основно руско в повечето райони на контакт.

Йордан Халачев