Бакалова разкрива: Не знам дали съм помагала на Божков, но помогнах на Борислава Йовчева

Не знам дали съм помагала на Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Това казва половинката на Веселин Денков Ивайла Бакалова, която проговори за първи път за ареста на Денков пред Антикорупционния фонд. Борислава Йовчева е някогашната ”Мис Бикини” Борислава Йовчева има фирма с капитал 1,7 млн. евро. Това разкриват документи от испанските регистри от 2018 г. За нея се говори, че живее в Барселона и е имала или има близки отношения с вече бившия премиер Бойко Борисов.

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес първия епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”, което включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с контакти в съдебната система, пише Евроком.

Веселин Денков е собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство. Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система.

Няколко цитата от реални разговори, проведени през април 2021 година, дават представа за това как точно се говори за корупция и уреждане на решения в съда:

– Вие сте сигурни, че можете да го свършите?
– Да. Детайли и подробности няма да ти кажем. ….
– А вие си говорите лично с…?
– Ние не познаваме никой. Говориме си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се.
– Така, кой с кого говори това теб не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат.

….

– Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата.
– Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш че…
– Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?
– 100 хиляди – какво – лева?
– Евро.

Frognews.bg