Банка поиска „Биволъ“ да свали статия за ДОГАН, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, БУЛГАРТАБАК, КОНТРАБАНДА И …

Упражнява ли банка натиск върху свободното слово и журналистите от сайта “Биволъ”, като плаши със съд както авторите на разследването,така и медиите, които се “осмелят” даго препечатат?

Името на финансовата институция не за първи път се свързва със съд срещу свободни журналисти.  Първите удари след споменаване на името на банката бяха замислени като наказателни за “Капитал” и фатални за съществуването на “Медиапул” и “Зов нюз” заради безумния размер на несправедливо наложените глоби от Стоян Мавродиев (тогава шеф на КФН), който отново нашумя напоследък с дейността си около ББР.

Днес, след острите реакции на обществеността към посланието на банката, техните юридически представители набързо смениха искането си с ново –  да бъде премахнато само тяхното име от разследването.

В допълнение те обясняват, че ценят свободата на словото.

“Зов нюз” припомня, че първото много сериозно пропадане на страната ни  в класацията за свободата на словото на Репортери без граници беше именно заради грандиозните, несправедливи и скандални глоби, наложени на медии, позволили си да зададат въпрос  #фалираЛиПИБ?

източник “Зов нюз”