БАРЕКОВ: Кой народ би се радвал над падащи на главата му бомби, макар и “умни”?

Какво постигнаха бомбите? Освободиха Сирия? Свалиха Асад или поне го разклатиха? Уплашиха Путин или му сринаха космическия рейтинг в региона? Обратното и на трите.  Това е част от написаното от евродепутата Николай Бареков в личния му профил във Фейсбук по повод бомбите, които бяха пуснати над Сирия. Вижте пълното съдържание на коментара му!

* публикуваме без редакторска намеса 

Какво постигнаха бомбите? Освободиха Сирия? Свалиха Асад или поне го разклатиха? Уплашиха Путин или му сринаха космическия рейтинг в региона? Обратното и на трите. На сутринта имаме същото блато, по-уверен Асад и един Путин сам господар на положението в най-важния регион на света. Кой народ би се радвал над падащи на главата му бомби, макар и “умни”?

100 бомби са си 100 бомби и е много трудно да преценим за “умно” решението да ги пуснат така панически над Сирия и да се хвалят с кадри от бомбеното зарево над Дамаск. Че имат умни бомби имат, но имат ли умни политици зад тях?

Мисли ли Западът, че спечели нови приятели снощи в Сирия или загуби само за час само в една нощ и малцината, останали да се надяват на него там? И без умна бомба личи, че световните лидери, изпаднали в безизходица вкъщи, се мъчат да изстрелят навън към барутния погреб на Изтока вътрешните си проблеми, но само Путин успя да го направи, защото не вдигаше много шум.

БАРЕКОВ: Кой народ би се радвал над падащи на главата му бомби, макар и “умни”?

bnews.bg

loading...