Бареков: Обслужване на едно гише – в катедралата „Св. Ал. Невски“ си плащаме тока и си купуваме свещи

Чутовната поредна скандална сделка на Гинка, този път с българската Патриаршия за апетитния имот на площад „Св. Неделя“, хвърли не толкова в изненада, а в огромно възмущение обществеността за размаха на мръсните далавери, които се случват в държавата.

Патриархът се оправдава с половин уста, а парламентарната комисия, нарочно създадена за мътната сделка с ЧЕЗ, поиска договора.

С привичния си хирургически точен анализ на ситуацията реагира в коментар евродепутатът Николай Бареков, който винаги е вадил безкомпромисно на светло мръсните машинации на властта.

*Публикуваме без редакторска намеса.

„Еех, хубав храм беше…ама ГЕРБ изпълни предизборното си обещание да намали бюрокрацията! Обслужване на едно гише за столичани!

В тази административна сграда, доскоро православна катедрала, гражданите ще можем едновременно да си плащаме тока и да си купуваме свещи. Гарантирано от Света Гинка Свещопродавница и минимум Троеручица. Великолепен (както винаги) Комарницки!“

Би нюз припомня, че предварителният договор на Инерком със Софийската митрополия е подписан от Браницкия митрополит Григорий, викарий на патриарха и Софийски митрополит Неофит, и съпруга на Гинка Славчо Върбаков като неин пълномощник.

От документа, става ясно, че Инерком трябва да получи помещения с обща площ 2774 кв.м. на цена 8,5 евро на квадрат на площад „Св. Неделя“ 16. Сградата е 7-етажна, на площада и на ъгъла с улица „Съборна“.

Условията в предварителното споразумение предвиждат, окончателният договор да е за наем за 10 години с възможност да бъде „автоматично продължен още четири пъти по толкова“. Ако след това Инерком продължи да ползва имота, без Софийската митрополия да се противопостави, договорът става безсрочен.

bnews.bg