Бареков: Прокопиев падна в дупката, която копаеше за мен

Евродепутатът и лидер на ПП „Презареди България“ Николай Бареков коментира в профила си в социалната мреже „Фейсбук“ последните политически събития и по-точно случващото се около проекта на бившия правосъден министър Христо Иванов. По думите на Бареков „Да, България“ сами са провалили регистрацията си, въпреки „нежната люлка и мъжките ласки на Съда“. Как още разкритикува той финансирания от „Капитал“ политечески проект, вижте, публикуваме целия текст на евродепутата без съкращения:

„Един провален правосъден министър (Хр. Иванов) и юридически съветник на президент (проф. Кристиян Таков) въпреки нежната люлка и мъжките ласки на Съда, се провалиха в това, в което успяха двама стажант-юристи – да регистрират политическа партия въпреки недоброжелателния съд. В това е разликата между „умните и красивите“ от „Продай България“ и образованите и младите от „Презареди България“.
Гробът, който копаеше олигархичната мафия „Капитал“ за мен и моята партия ББЦ – Презареди БГ, се оказа за тях самите.
Прокопиевците паднаха в ямата, която сами изкопаха. Проваленият правосъден министър Христо Иванов се оказа кръгла адвокатска дупка. Провали сам регистрацията си, въпреки нежните ласки на гей лобито от Съда. Капитал обвиняваше мен в безпринципност и непрозрачност. Тъкмо обратното – сега партията на Капитал затъва в непрозрачно финансиране, криминално събиране на подписи, безпринципни и задкулисни действия.
Това, което професорите юристи и съветници на Плевнелиев около прехваления протестър и комунистически аристократ Кристиян Таков провалиха – регистрацията на една партия, нашите начинаещи стажант-юристи направиха блестящо и без проблеми. Преди три години регистрираха ББЦ без забележки след петхиляден конгрес в НДК.
Шопинг-турът в столичен мол на партията на Прокопиев започна като цирк, но ще завърши като фарс – скалъпена в последния момент безпринципна коалиция от няколко партийки – файтони и фантоми, легитимирана с фалшифицирани за час-два подписи.
На всичкото отгоре зад борците срещу комунизма надничат мрачните силуети на бившите ченгета от ДС и червената мафия. Все пак сбирщината на Прокопиев няма да е съвсем безпринципна – нали поне парите идват от едно място. От неговия джоб, напълнен от далавери, политически и медиен рекет, и приватизационни кражби. На техния гаден фон Презареди България измина прозрачно пътя със заложените от мафията капани и отива чиста и недокосната от задкулисието на избори.
С една задача – да преборим олигархията и корупцията в политиката!“

Бареков: Прокопиев падна в дупката, която копаеше за мен

bnews.bg