БДЖ е най-безправната институция в България с най-много служители, които ежедневно са жертва на нечия агресия и с най-измъчените клиенти – пътниците

БДЖ е най-безправната институция в България с най-много служители, които ежедневно са жертва на нечия агресия и с най-измъчените клиенти – пътниците.

Само в рамките на два дни, пътниците на два влака бяха арестувани с часове: първо заради говедо с камион и на следващия ден заради луд, който е решил, че точно влакът трябва да го направи на парчета.

И двата пъти, локомотивите са чисто нови. Случайно или не, но нито една медия не показва лицето на говедото от камиона (много държа на думата говедо!), който преминава през спусната бариера и то с ремарке!

Този малоумен тъпак е не само причина да бъде потрошен новия локомотив и да доведе до огромни финансови загуби, но са ранени и десетима души. А ако беше загинал пътник? Ако беше дерайлирал влакът?

И не! – влакът НЕ блъска никого. Само пълни идиоти застават на пътя на влака, който няма никакъв шанс да спре и се блъскат в маса, която се движи по законите на физиката!

До кога всички тези малоумни, кретеноидни личности няма да влизат в затвора? Защо не са отговорни за това престъпление с цялото си имущество? Защо БДЖ продължава да е вечна и постоянно пренебрегната жертва?

С какво са виновни пътниците, за да бъдат оставяни като заложници на всеки кретен?
Как изобщо БДЖ да се превърне в надежден транспорт, когато дори при нови локомотиви и климатизирани вагони, във всяка секунда, всеки дивак с каруца, камион, трошка, ремарке или изпушила глава, може да спре композицията за часове? А правата на всеки от хората вътре?
Преди няколко седмици беше пуснато жално съобщение из мрежите, че се търсят пари да бъде върнато в България тялото на млад мъж, който в Щатите пресякъл с буса си през спуснати бариери пред влака и бил убит (логично!).

Какво прави българите толкова отвратително самонадеяни, та във всяка точка на света да мислят, че са по-бързи и по-силни от всеки влак?

И накрая от медия показват интервю с баба, която била недоволна, че й духало студено, та отишла в коридора, да не й е зле от „тоя студен вятър“.
Крайно време е законите да са такива, че при техническа възможност влакът да продължи след инцидент, да тръгва веднага.

Крайно време е всеки, който премине през релсите и предизвика инцидент, ако е още жив, да лежи ефективно за умишлено разрушаване на държавно имущество и да е отговорен с всичко, което притежава. Ако не оживее, имуществото му да бъде взето в полза на държавата. Иначе това няма да спре никога, никога, никога!

Лияна Панделиева