Бездарната холивудска продукция в Сирия – поредният епизод на „Зомбиленд“

От военна гледна точка военновъздушната операция на САЩ в Сирия от днес, 14 април, нямаше никакъв смисъл и не постигна никакъв резултат, напротив – тя е пълен провал и отново направи световния „хегемон“ на посмешище. Близо 70% от ракетите (общо около 110 на брой) са прихванати и унищожени от сирийските ПВО (руски), които Русия не произвежда поне от 30 години. Генерал Али Майхуб заяви по сирийската национална телевизия, че „нашата ПВО ефективно свали повечето от тях“. Ракетите са уцелили научно-изследователския център „Барзе“, намиращ се край Дамаск, и са повредили сградата. А целите, т. нар. инсталации за производство уж на химическо оръжие (нещо, което така и не беше доказано, както все още не е доказано наличието на химическа атака в Дума), даже не са функционирали отдавна. В провинция Хомс една от ракетите е била отклонена, като е ранила трима цивилни граждани. Нито едно летище не е поразено. Толкова за „умните“ и „красиви“ американски ракети. Пълен цирк в стила на холивудските бутафории.

Русия беше предупредена дни по-рано. Във военното изкуство основно правило и принцип при започване на военна операция е изненадата, а тук тя липсваше.

Защо ли?

Много просто. Ако беше загинал и един руски войник от американска ракета, ответният удар на Русия щеше да е мълниеносен. Не само, че няма нито една ракета в зоната на ПВО на Русия, но и нито един убит сирийски войник. Франция даже не е участвала реално с авиация, поне според Генералния щаб на Руската федерация.

САЩ разиграват световен цирк и всички го знаят. Американският военнопромишлен комплекс и финансовата олигархия искат голяма война, но Русия даде да се разбере, че пълномащабна операция срещу Сирия ще бъде война срещу Русия. Всички се уплашиха, това е. Затова и няма жертви. Русия беше пребазирала няколко ескадрили в Астрахан. Още от 9 април ВКС на Русия са в пълна бойна готовност, включително и ядрените сили. Тези неща се виждат ясно от космоса и не са тайна за САЩ, нито за НАТО. Още след изявлението на Путин от 1 март т.г. за новите свръхмодерни руски оръжия, срещу които системите за противоракетна отбрана са безсмислени, западните съюзници са, меко казано, объркани. Днес те трябваше да „ударят“ Сирия, колкото да си запазят имиджа, но на практика го разрушиха още повече, защото техните „умни“ ракети просто бяха свалени от 30-40-годишни руски ПВО.

Днес Русия притежава най-модерния стратегически военен арсенал. Самолетоносачите на САЩ са предназначени да плашат държави без авиация, ПВО, ракети и торпеда. Срещу Русия обаче те са купчина желязо. С днешна дата САЩ и НАТО не могат да победят Русия. Ако САЩ можеха да смажат Сирия (подобно на Ирак, Либия, Афганистан) и да им се размине, отдавна щяха да го направят. Номерът им обаче днес не минава. Неочаквано на сцената се появи възкръсващата военна сила Русия, подкрепена от Иран, Китай, и дори от Турция. Русия победи в Сирия и сегашните бездарни холивудски продукции са предсмъртните конвулсии на победените агресори, които за пореден път, без резолюция на ООН и с помощта на изфабрикувани „доказателства“ за химически атаки, нападат суверенни държави и ги разрушават, заедно със своите проксита и със създадената от тях мрежа от терористични ислямски групировки и джихадисти.

Така действат и до днес старите, морално прогнили империи, опитващи се да задържат хегемонията си над цялата планета. Времето им обаче изтича и това е видно от смехотворните военни операции като днешната, с която демонстрират мускули пред света, за да им повярваме, че все още те водят световния парад.

Да, ама не.

Вярно е, че Тръмп няма да се откаже лесно от Сирия, защото явно е поел ангажимент към Израел и защото Дълбоката държава го контролира жестоко. Да си спомним, че още генерал Флин искаше твърда линия по отношение на Иран и Сирия. Само че времето, когато САЩ можеха да унищожават цели държави, отмина. А президентът в САЩ, който и да е той, на практика доказа, че е Никой. За да бъде Някой, той трябва първо да спечели вътрешната битка с Дълбоката държава в подмолната американска гражданска война, простираща се и върху зомбираната, подопечна Европа, и в частност върху ЕС.

Гледайки CNN, в чийто ефир се изказват „експерти“, генерали, адмирали, шефове на служби, или четейки ги във Foreign Policy – няма как да не забележим, че тези хора или са напълно неадекватни на световните реалности и на живота и нуждите на хората, или в САЩ всичко вече тече по Оруел и Хъксли. В Западния свят, както и у нас, почти не останаха качествени и читави аналитични медии. Но пък в малките алтернативни издания, блогове и форуми, с времето наред със зомбитата, които сякаш буквално не знаят къде се намират, има и все повече мислещи хора, виждащи нещата извън розовите очила и кухата патетика на мейнстрийма. Факт е, че западната интелигенция и новите политически елити все още нямат силите да се противопоставят ефективно на безумците, тласкащи света към унищожителна война. Но пък кой знае, току виж, перестройката се случи и там.

Светът е в процес на качествено нова трансформация.

Хвърлете пуканките и напуснете бездарната прожекция на Холивуд.

Проумейте простичката истина, че Бъдещето зависи от нас – от способността ни заедно да отстоим нормалността и здравия човешки разум.

от Христина Христова

http://memoriabg.com