Без ”Обединени патриоти” на следващите избори?

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов за пореден път говори открито за проблемите в коалицията ”Обединени патриоти”, в която партията на Симеонов участва заедно с ”Атака” и ВМРО.
Симеонов обясни, че напрежението е наслоено през последните няколко месеца и към момента никой не можел да гарантира, че трите партии ще се явят заедно на следващите избори. Според изборния календар – следващият редовен вот е за Европарламент през 2019 година.

„При това напрежение по-скоро няма да се явим“, каза вицепремиерът, като добави, че колегата му и председател на ВМРО Красимир Каракачанов не желаел проблемите да бъдат решени.

Той упрекна партията на Каракачанов за нейното „хиперактивно и истерично присъствие в медиите от сутрин до вечер“. По този начин ВМРО се опитвало да си гарантира по-добро представяне при евентуално самостоятелно явяване на избори, твърди Валери Симеонов.

По думите му партията на вицепремиера Красимир Каракачанов била „най-малката, но с най-големи претенции“, а и често си преписвала като лични заслугите на цялата коалиция „Обединени патриоти“.

Иначе Валери Симеонов посочи, че различията между ВМРО, НФСБ и „Атака“ не били в идеен план, защото и трите формации били с очертано патриотичен профил и поставяли на първо място интересите на държавата.

.
frognews.bg
loading...