Бенатова за протеста на пациенти в „Пирогов“: И терористите пускат жените и децата напред

Да извадиш пациенти на протест е в стилистиката на Цветан Цветанов от най-мракобесния му период. Той обичаше да защитава нарушаването на човешките права по дела и арести с разкази на жертви на престъпления или техните близки. Обграждаше се с болката на хората като с жив щит и внушаваше чувство за вина на всеки, който дръзне да попита за действията на МВР по същество.

Всъщност и терористите пускат жените и децата напред. Нищо ново. Но е важно да се има предвид, че нищо добро не ни чака, ако имаме обществена търпимост към източване на здравната каса и смесваме благодарността към лекарите с оправдание на финансови злоупотреби.

Ако системата е недофинансирана, темата трябва наистина да излезе на дневен ред. А не да се правят опити за „страхуване“ на Кацаров и касата, дръзнали да инициират проверка в Пирогов.

Трябва да ни е важно да знаем дали, за да се компенсира липса на пари във вътрешното отделение, на пациентите са надписвани неслучили се усложнения от ковид във вид на цироза и бъбречна недостатъчност. Толкова.

И трябва да се знае, че опитите за смяна на порочни практики не е „реваншизъм и посегателство срещу държавността“.

евроком