Бившият премиер Борисов, главатар на ГЕРБопитеците, известен миротворец, международник и пр., отново си пъхна пръста ввъв вентилатора

Бившият премиер Борисов, главатар на ГЕРБопитеците, известен миротворец, международник и пр., отново си пъхна пръста ввъв вентилатора.

„Бившият президент на Украйна Петро Порошенко, който в момента е командир на украински батальон, поиска помощ от България.

„В 30-минутен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Порошенко призова:
„Имаме нужда от повече оръжия, амуниции, ракети за противовъздушна отбрана. Имаме нужда от тях сега, не след две седмици или три седмици. Това е единственият инструмент да направим Русия слаба и да помогнем на Украйна да оцелее“., съоббщи БНР.

„Лидерът на ГЕРБ се обяви за подкрепа на Украйна и отправи критики към българското правителство:
„Имаме много колебливо правителство, спор между президента и премиера как да действат, ръководената от мен партия дори в опозиция е изключително твърда за незабавна подкрепа на Украйна. И ако това нещо влезе в парламента, ние ще го подкрепим на 100%, защото сега е война. Това трябва да бъде прекратено с надеждна отбрана“.

Порошенко покани Борисов да посети Украйна в жест на солидарност.“ А Борисов дебело подчерта, че НА СИЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВАРЯ СЪС СИЛА. Порошенко и Борисов, тези силоваци, са изключително оасни и за световния мир.

Любо Кольовски