Бившият премиер Кирил Петков съобщи ключова новина

Той отбеляза, че септември ще е много важен

Експремиерът Кирил Петков съобщи ключова новина.

Във Велико Търново бившият премиер разкри, че септември ще се окаже ключов месец за доставките на втечнен газ, отбелязва БТА.

Той подчерта, че шестте кораба, договорени от правителството му, които бяха отказани от служебния кабинет, е трябвало да доставят газ на цена от 30 долара под пазарната.

„Единият кораб, който беше зает, беше по тази причина“, уточни той.
„Имахме слотове за октомври, ноември и декември, за нас е непонятно защо тези шест кораба бяха отказани въпреки много добрата цена“, коментира той .

Според бившия премиер септември месец е ключов, тъй като търговете за слотовете за втечнения газ са планирани за края на месеца.
„Те трябва да се вземат, ако искаме да имаме възможност следващото правителство след 2 октомври да има опцията да има евтин газ от целия свят“, каза Петков.

В заключение Кирил Петков отправи призив към управляващите да следят какво се случва с търговете в края на септември. Според него именно от тях ще зависят доставките не само до края на годината, но и през цялата следваща година.

Междувременно по-рано днес Корнелия Нинова обвини служебния кабинет и в частност Гълъб Донев, че не гледа сериозно на проблема с газа.
Източник: standartnews.com