Бившият шеф на „Кинтекс“ с нова атака срещу Нинова

Той подчертава, че по-важен е въпросът кой е извършил това

Бившият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе отстранен от Корнелия Нинова направи още разкрития в bTV за офшорните фирми, на които държавното дружество е прехвърляло пари.

„Три дни преди моето уволнение докладвам писмено на г-жа Нинова, че е прекратен договор с офшорна фирма – търговски посредник на „Кинтекс“, защото не е работила и няма да плащам на тази фирма. И след това е моето уволнение и 2-3 месеца по-късно цялото общество знае.

ДАНС влезе в „Кинтекс“ и провежда разузнаване и разследване за финансови злоупотреби“, каза Михайлов в предаването „Лице в лице“.

Той обясни и че новоназначеното ръководство от Нинова на 7 юни приема финансов отчет на дружеството, в който не отписва плащанията и комисионните към тази фирма.
„Въпреки че аз и колегите от стария борд сме взели решение повече да не се плаща. Стъпка втора – те продължават. Ден след като Нинова предаде властта на служебния министър Стоянов, назначеното от нея ръководство на „Кинтекс“ взима решение на извънредно заседание да се възобновят плащанията към офшорната компания.

Кулминацията настъпва през август. Служебният министър е разпоредил да не се правят плащания, докато се ориентира в ситуацията. ДАНС вече правят разследване за финансови злоупотреби. ДКК обявява, че уволнява директорите на „Кинтекс“ и няколко часа по-късно освободеният директор Александър Павлов превежда 187 000 долара на офшорната компания в Дубай в последните часове на работния ден, след като разбира, че е уволнен“, разкри Михайлов.

Според него по-важен е въпросът не кога се е случило, а кой е извършил това.
„И това е ръководството, назначено от госпожа Корнелия Нинова, което е безспорен факт“, заключи бившият шеф на „Кинтекс“.
Източник: standartnews.com