Бистришките тигри – с трибуна „Боци”

Възходът на Бистришките тигри с централен нападател супрешампионът по тенис Бойко Борисов, е една от най-ярките индикации за небивалия разцвет на българския футбол. Пътят им от селските групи до елита бе кратък и знаменателен.
Да му мисли досегашният футболен господар – лудогорският бос. И да почва да обяснява на играчите си защо отборът от софийското село е непобедим. Да не вземе да стане някой сакатлък, че таранът на Бистришките тигри е лют и никак не обича да губи – нито на тенис, нито на футбол.

А и да е наясно властелинът от Разград, че нищо не е вечно. То да бие „Левски“ и ЦСКА, всеки може. С новия футболен гигант няма да е така. А и май ще му се наложи да позамени лукса на трибуна „Моци“ с някое периферно местенце на бистришката трибуна „Боци“. И съдиите също да внимават в картинката. Щото ако е необходимо, не само дузпи ще се бият до дупка, ами и мачове ще се преиграват. Ако трябва, и първенства ще се прекрояват, ама спортът и феърплеят трябва да побеждават. По бистришкия футболен стандарт. А трибуните по стадионите отново ще са пълни – с разгорещени фенки и бебета в проходилки, които вместо филмчета гледат чичко Борисов.

Вера Чалъкова

retro.bg

loading...