Битката за вестник „Труд“: в Парламента и извън него. За свободата на кое слово се бори ГЕРБ?

В петък, 10-и декември, в „ЕвроДикоФ“:

„Платон ми е скъп, но…“ май започнаха гафовете на „министерската партия“. Защо Стажанта смята, че Асен Василев се изцепи неподготвен за съкращенията в администрацията? Как по темата за зелените сертификати в Парламента хората на Кирил Петков почти станаха за смях? В същото време парламентарният Джордж Клуни затвори микрофона дори на герберското острие Деси Атанасова.

Как Йордан Цонев излъга от парламентарната трибуна и дали пак оттам ще се извини, както искат набедените?

Битката за вестник „Труд“: в Парламента и извън него. За свободата на кое слово се бори ГЕРБ?

„Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш“, гласи класическият цитат на Волтер отпреди 3 века. Това е причината специален гост в „ЕвроДикоФ“ да бъде Петьо Блъсков – човекът, който положи основите на новата журналистика след 10-и ноември. Но и същият, който превърна „Труд“ в противоположното на онова, което вестникът беше десетки години.

Животът на Слави Бинев е достоен за холивудски сериал: Той беше Царят на нощния живот в София и собственик на най-оборотните заведения, забърка се в куп скандали с босовете на ъндърграунда, осъди боса на ВИС-2 Георги Илиев, когато ВИС-2 беше държава в държавата, опълчи се на Бойко Борисов, когато Борисов беше самата държава, продаде целия бизнес, а после влезе в политиката – първо като депутат, а после като евродепутат. Някогашен шампион по таекуондо, а сега вицепрезидент на Европейската федерация по този спорт със страхотни връзки и позиции в Южна Корея. Ще чуете изумителния разказ за 180 милиона долара безвъзмездна помощ за България – пари, които тук никой не пожела. Ще чуете и как варненските автобуси от Китай са доставени поне на двойни цени в сравнение с тези, произведени в Корея.

Бойко Рашков отново култов по адрес на бившия премиер: „Не знаел коя е Мата Хари? Ще му помогнем да си спомни много неща.“

Фандъкова и компания, които превърнаха София в „газова камера на концлагер“ с най-мръсния въздух в света, вече се гаврят със софиянци по темата „Витоша и възможностите за спорт“. „Европейската столица на спорта“, представете си, се хвали как на Витоша са „маркирани 71.2 км пешеходни маршрути и 100 км вело трасета“…
Да се хвалиш с пътеки и велоалеи на Витоша, когато си наказал десетки хиляди софиянци да нямат нормални условия за ски спорт – това е наистина по силите на общинари с абсолютно перверзно мислене.

Как Гешев си вкара шеметен автогол с интервюто в „24 часа“. В желанието си да накисне Кирил Петков всъщност накисна пак себе си и прокуратурата, която ръководи.

Главният прокурор и правосъдният министър в нов челен сблъсък – за смисъла и резултатите от специализираните звена (съд и прокуратура). „Гешев срещу Демерджиев“ беше… стълкновение на клишетата срещу безмилостните числа.

„ЕвроДикоФ“ – петък – 20 ч.