БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА, МАЙКА НА ГНУСОТИИТЕ!

„1.И дойде един от седемте ангела,които държаха седемте чаши,та поговори с мене,казвайки:

Дойди,ще ти покажа съдбата на голямата блудница,която седи на много води;

2.с която блудствуваха земните царе,и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

3.И тъй,той ме заведе духом в една пустиня,гдето видях жена,седяща на червен звяр,пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4.Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато,със скъпоценни камъни и с бисери,и държеше в ръката си златна чаша,пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

5.И на челото й имаше написано това име:Тайна;великий Вавилон,майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

6.И видях,че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици;и като я видях, зачудих се твърде много.“

(Откровение 17:1-6)

 

ПРИТЧА ЗА ГЛУПАКА

„Един ден ученик отишъл при своя мъдър учител и го попитал: – Учителю, по какво един умен човек се различава от глупака?

Била тиха и слънчева утрин, в която мъдрецът отпивал от своя зелен чай размишлявайки за същността на вечността. Въпреки това в името на своя ученик, той оставил цялото това блаженство и го повел към планината, без да му дава отговор на въпроса.

Спрели в подножието на планината, а учителят му казал да качи всички големи камъни до върха. При залез слънце ученикът бил много уморен от тежката задача на своя учител. Въпреки това бил горд със себе си, защото успял да свърши всичката работа.

Тогава попитал мъдреца:

– Учителю, сега мога ли да разбера отговора на своя въпрос?

– Не! – отвърнал мъдрецът.

– И защо бе необходимо да нося всички тези камъни? – попитал ученикът.

– Умният човек би задал този въпрос преди да започне да ги носи! – отговорил учителят.”

(Интернет)

„Пловдивските първенци шумно рекламират вавилонската кула, върху която ще се открие Европейската столица на културата 2019. Вероятно на мнозина им звучи като величествено и аристократично съоръжение,но всъщност едва ли би могло да се измисли по-несполучливо название за сцената.

Работата е там,че на Вавилон са посветени едни от най-страшните проклятия в Библията.Древните акадци тръгнали да строят кула, висока до небето,за да се мерят с Бога. Озадачен от тяхната дързост,Господ размесил езиците им, та строителите вече не можели да се разбират помежду си и небостъргачът се разтурил.

Построената в 24.век пр.Хр.,Вавилонска кула е била зикурат с височина 90 метра. На върха сложили огромен златен идол на езическия бог Ваал Мардук. На старозаветните пророци тази религия им е била особено омразна по няколко причини. Първо, вавилонските жреци били спецове в магиите,най-вече черните.

Второ, била разпространена свещената проституция – жени,но също и мъже,преоблечени като жени, блудствали със случайните минувачи, за да припечелят дарения за храмовете. Освен това култът към Ваал Мардук бил известен с най-отвратителни обичаи – изгарянето на невръстни деца по време на церемониалните оргии. Затова и Библията разглежда вавилонската религия като изтънчено дяволопоклонничество.

Неслучайно в Откровението на св.Йоан Богослов се споменава вавилонската блудница:„и на челото пишеше име:Великият Вавилон,майка на блудници и мерзост земна“(Откр. 17: 5).Достолепният Пловдив,в който светлината на вярата е донесъл още Христовият апостол Ерм през 37 г.,не заслужава да бъде вкарван в подобни съмнителни сюжети.“

(Интернет)

„Берлинската стена (на немски: Berliner Mauer) служи за граница между Германската демократична република и Западен Берлин от 13 август 1961 до 9 ноември 1989 г. Разделя западната част на град Берлин от цялата територия на ГДР и от източната част на града.

Берлинската стена става един от най-известните символи на Студената война. При опит да преминат стената загиват между 136 и 245 граждани на ГДР, бягащи на Запад.“

(Интернет)

„Вавилонската кула няма да бъде достроена.

Културата остава без душа и преминава в цивилизация. Духът преживява упадък. Качествата се заменят от количествата. Човечеството запада духовно в своето утвърждаване на волята за „живот”, за мощ, за организация, за щастие, защото без аскетизъм и резигнация не може да има висш духовен живот. Такава е трагедията на историческата съдба, такъв е фатумът. Познанието, науката се превръщат в средство за осъществяването на волята за могъщество и щастие, в изключително средство за тържеството на техниката на живота, за наслаждаване от процеса на живота. Изкуството се превръща в средство за същата техника на живота, в украшение за организацията на живота. Цялата красота на културата, свързана с храмовете, дворците и именията, преминава в музеите, изпълвани само с труповете на красотата. Цивилизацията е музейна, в това е единствената й връзка с миналото.“

(Николай Бердяев – „Смисълът на историята.Опит за философия на човешката съдба”)

Едно време се дразнех непомерно от периодичните,нелепи и несъстоятелни „КУЛТУРНИ“ КАМПАНИИ,апотеоз на фалша и лицемерието,организирани и провеждани от Партията(БКП) – и изпълнявани прилежно и „възторжено“ от армията професионални културтрегери на държавна хранилка – в прослава на и гореща благодарност към същата тази Партия-Държава.

Паметни са срещите на другаря Т. Живков с художествено-творческата интелигенция,на които мастити и добре охранени „творци“ трепетно и в захлас слушаха поучителните слова на Генералния секретар на ЦК на БКП и Вожд и Учител на българския народ – как да създават СОБСТВЕНИТЕ СИ ТВОРБИ.

И стояха във верноподанически пози,но с наострени уши- откъде/накъде ще духне вятърът.

Срам и позор!

И сега отново културата е превърната в блудница,държанка, душеприказчица и патерица на властта – от същите тези хора,или от тяхното котило!

Пловдивската ВАВИЛОНСКА КУЛА – символ на престъпленията,безчинствата,кражбите и беззаконията на ШАЙКАТА „ГЕРБ”!

На върха на Вавилонската кула сложили огромна златна статуя на езическия бог Ваал (Мардук).На върха на Пловдивската Вавилонска кула сияе в целия си блясък и великолепие златната статуя на гербаджийския идол,бога на крадците,мошениците,престъпниците и далавераджиите – Банкянският ВААЛ (АЙДУК) Бойко Борисов!

КУЛТУРАТА (ЖИВАТА,ИСТИНСКАТА) и „ГЕРБ“ – двете субстанции- водата и олиото – обречени по презумпция на вечна раздяла – поради тяхната абсолютна несъвместимост и непоносимост!

НО КУЛТУРАТА – УМЪРТВЕНАТА КРАСОТА и превърната в МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ – и РЕКЛАМНА ВИТРИНА на заграбилата властта каста примати – възпитаници на Пожарникарските факултети и Помощните училища нискочели,но мощни кариеропробивни малограмотници- оперирани от срам,съвест,достойнство и чест- гербаджийски подлоги-активисти.

УМЪРТВЕНАТА КУЛТУРА – блудницата – с която блудстват земните царе – днешните властимеющи!

И голямата блудница „ГЕРБ“,която смуче кръвта на обикновените хорица – мъчениците на омразния Преход – и се опива от нея.И в тежко пиянство бленува и фантазира за вечна власт!

И Гербаджийските заблудници,които славят Вожда-Бандит и Партията-Шайка и създават масовката на „културните“-

и всякакви други – мероприятия,и крепят мафиотското управление!

Умният човек би задал въпроса:

какво правят символите на разделението и омразата-

ВАВИЛОНСКАТА КУЛА и БЕРЛИНСКАТА СТЕНА-

на Откриването на Европейската столица на КУЛТУРАТА,Пловдив 2019!

Умният човек би задал тоя въпрос – ама де да го намерим сред привилегированите този умен човек – сред висшестоящите – ламтящи за власт,слава и богатство нищожества – безпросветни калинки,вечни комсомолци с плам в очите,партийни секретари,съмнителни,но правоверни и покорни на Вожда „бизнесмени“ и откровени мутри!

Умният човек би задал въпроса:какво прави ШАЙКАТА „ГЕРБ“ вече десет години – и докога още – във властта!

И кога най-после ще понесе отговорност за всичко сторено – и несторено!

ШАЙКАТА „ГЕРБ“ – майка на духовния и морален разврат,на упадъка,беззаконието и безнаказаността,престъпленията и несправедливостта,и на гнусотиите неизброими на територията!

Но наближава неумолимо денят,в който ще изтръгнем златната чаша и ще отмием мръсотиите и нечистотиите от твоето блудство!

Иде време да изтрезнееш,блуднице!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

 

loading...