БОГ, БЪЛГАРИЯ, СЕМЕЙСТВО! Това са моите ценности. А западната цивилизация отдавна ги е изоставила

БОГ, БЪЛГАРИЯ, СЕМЕЙСТВО! Това са моите ценности. А западната цивилизация отдавна ги е изоставила. А историята и човечеството помнят какво се е случило с народите, тръгнали срещу Бог и вярата си.

Днес това са неудобни ценности. Пречещи. Моралът е разтеглив като локум. Богът на много хора са парите. Властта. Амбицията и кариерата. Чистите са някъде отзад в тълпата с насълзени очи от безпомощността си да накарат масата да осъзнае реалността.

Добрият човек е добър за всичко. Моралният човек има морал навсякъде. Почтеният е почтен във всичко. Не може днес да лъжеш, а утре да се правиш на честен човек. Не може днес да си предател, а утре светец. Освен Свети Петър, разбира се, но пък колко има като него днес?

Това, което трябва да направим като народ, е да погледнем в сърцето си. Да вървим с вяра напред. С Бог напред. Със семейството си. Да вярваме и обичаме Родината си като нас самите. Да различаваме фалша от истината и доброто от злото. С разум да избираме, С РАЗУМ! И със сърцето си, когато то е способно да различи истината и доброто.

Трябват ни морални и почтени политици. Такива, за които Бог, България и Семейство са свети неща, с които няма да правят компромис. Хора, които да са пример за нас. Да работят за полза на народа, а не за лична изгода. ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ОТКЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ! И да бъдат безкомпромисни към себе си. Да не се колебаят първи да си посочат грешките.

Трудно е. Животът е достатъчно сложен, когато правиш равносметка на всичко. А всъщност може изборът да е прост – Добро-Зло, България-предателство, приятел-враг….изборите са тези, които определят бъдещето ни.
И то е такова, каквото си го направим….

Елена Гунчева