БОЕЦ вади свидетел, който видял как Гешев изгорил кашони документи по делото ”КТБ”

”Държа в ръцете си може би най-важния документ за последните 8-9 години. А БОЕЦ сме виждали много!”.

Това се казва в публикация на гражданско сдружение „БОЕЦ“. Във видео, публикувано във Facebook страницата на сдружението, председателят на „БОЕЦ“ Георги Георгиев съобщи за официален сигнал, който вече е внесен в български институции. От видеото става ясно, че свидетел на това как главният прокурор Иван Гешев гори документи по делото „КТБ“, ще разкаже за видяното. Георгиев и свидетелят ще гостуват утре в предаването “Честно казано с Люба Кулезич”.

„Ще ви прочета само няколко изречения“, казва Георгиев.

„От адвокат ….., посочен ми лично от прокурор Иван Гешев, ми бе казано, че за да не бъда запален, трябва да се откупя срещу 30 000 лв. Осигурих парите и в присъствието на …….. предадох парите на същия адвокат, който след седмица, трябваше да се срещне с Иван Гешев в Гърция. Въпреки това, къщата ми бе запалена и разследването отново бе срещу неизвестен извършител“, пише в сигнала.

„В срещите, които имах с Иван Гешев, той споделяше с мен, че:

– От разследването по КТБ, което водеше, е разкрил над 100 милиона банкови тегления от карти, раздадени на хора във властта;

– Над 150 властимащи са държали пари в КТБ, като това са суми, за които няма доказан произход.

За мое учудване, тази информация не влезе в обвинителния акт по делото „КТБ“. Предполагам, че документацията е била унищожена“, прочита още във видеото Георги Георгиев.

„През …. г. бях на гости и видях как г-н Иван Гешев лично гори документи на поляната зад къщата си. Имаше два кашона с документи на земята“, пише в документите, прочетени от председателят на „БОЕЦ“.

Това е част от официален сигнал, който вече е внесен в български институции, уточнява Георгиев.

„В сряда — 8 декември 2021 г., след 20:00 ч., аз, Георги Георгиев от БОЕЦ, и човекът, подписал този сигнал, ще застанем с имената и лицата си и ще представим цялата информация, заедно със съответните документи и доказателства“, съобщава Георги Георгиев.

„Направих това видео с цел публичност, за да осигуря поне минимална сигурност на нашия източник, семейството му, бойците, за моето семейство и мен. Знам, че Наглите са способни на всичко, дори и на убийства, за да запазят властта си. Вече получих първата заплаха, че ще ми „затворят устата завинаги“, казва Георгиев.

„Обръщам се и към политиците и институциите за незабавни действия след сряда. Ние поемаме рисковете — вие си свършете работата. Гешев трябва да бъде отстранен незабавно!“, категоричен е той.

Frognews.bg