БОЕЦ внесе сигнал срещу Петър Илиев за плагиатство

ВАЖНО!
БОЕЦ внесе сигнал срещу Петър Илиев за плагиатство.

Днес, 09.08.21г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата с вх. №PRB202111117103I за данни и информация, будещи обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право, извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи, издигнат от ПП ИТН.

Повод са публикации от 01.08 и 06.08.2021г. в страницата „Правна лудост“ в социалната мрежа „Фейсбук“, материали на сайта „Дневник“ от 04.08.21г. и интервю на доцент Наталия Киселова в НОВА ТВ от 07.08.2021г.

Припомняме , че през март 2021г. БОЕЦ внесохме подобен сигнал за плагиатство и срещу министър Маряна Николова от правителството на Бойко Борисов.

Днешното участие на Петър Илиев в НОВА ТВ не разсея нашите съмнения. Видяхме арогантност и агресивно говорене.

Очаквахме Петър Илиев да донесе своята книга, да покаже в ефир спорните текстове и да обясни ясно и аргументирано какво и как е написал, както и да каже още по-ясно плагиатствал ли е или не. Вместо това Илиев ни разходи през Конституцията и половината законодателство, за да ни каже, че давността е изтекла и сигналите срещу него са недопустими. То и ВСС ни каза, че сигналът срещу Гешев е недопустим. Дали има или няма давност не ни интересува, като граждани ни интересува единствено, преписвал ли е, или не. Ако не е преписвал самият той, трябва да настоява да се извърши проверка и да си изчисти името. Вместо това предварително започва да ни „подготвя“, че комисията, която щяла да разглежда случая, била предубедена и хората вътре били участвали в партийни листи.

Това означава, че са пристрастни. Ами и някои от кандидатите за министри на ИТН са водачи или в листи на ИТН. Това означава ли, че и те ще са пристрастни в своята работа? Ще прикриват свои колеги, ако има сигнали срещу тях или ще „удрят“ опоненти само защото са такива?

Самият Илиев обвини медиите, че не го питат какво ще прави като вътрешен министър. Не го чухме обаче и него да говори за намеренията си. Не го чухме да споменава името на Гешев, например, не чухме за подслушванията, за полицейското насилие, за реформата в МВР…

Подобна арогантност, говорене с недомлъвки, бягане от конкретния отговор на най-важния въпрос за плагиатството чрез агресивен тон и приказки за изтекла давност ни мотивират да реагираме.
Прилагаме текста на сигнала.
Битката продължава.

Днес БОЕЦ ще оповестим и нашата позиция за незабавни нови извънредни избори като най-честно решение на ситуацията спрямо българските гласоподаватели.

#БОЕЦ

БОЕЦ внесе сигнал срещу Петър Илиев за плагиатство.