БОЕЦ даде Иван Гешев на МВР за подкуп и корупция!

ВАЖНО!
БОЕЦ даде Иван Гешев на МВР за подкуп и корупция!

На 15.12.21г. в сайта за разследваща журналистика BIRD.BG бе публикувано разследване извършено съвместно със Сдружение БОЕЦ, в което се съдържат данни за участието на главният прокурор Иван Стоименов Гешев в престъпна корупционна схема.

Той е бил сезиран за икономическо престъпление (схема за сиво счетоводства и източване на ДДС) извършено от един от съдружниците във фирма „ЖОСИ” ООД, като към него се е обърнал другият съдружник – Георги Цолов Георгиев. За да окаже помощ на Георгиев, Иван Гешев постига с него уговорка да му бъде прехвърлен дял от фирмата в размер на 20%, като посочва и свой близък (неговият баща Стоимен Гешев), който да бъде вписан, като съдружник, както и насочва Георгиев към конкретен адвокат за извършване на сделката – Велимир Атанасов. Вместо 20% на Стоимен Гешев са прехвърлени 2%, които по оценка към онзи период са на стойност около четвърт милион лева.

След това „разминаване” Георги Цолов Георгиев казва, че Гешев и цялата прокуратура се обръщат срещу него и в резултат на това бизнесът му е бил ограбен, а той в продължение на седем години е подложен на репресии от прокуратурата. В резултат на действията на Гешев е прикрита и схемата за източване на ДДС, което нанася вреди на държаният бюджет в огромни размери.

БОЕЦ внесохме сигнали по този казус до МВР и министерството на правосъдието, като ги сезирахме и за получени заплахи за живота на Георги Борисов Георгиев – Председател на ГД БОЕЦ, както и че съществува риск за живота на Георги Цолов Георгиев – собственик на фирма „ЖОСИ“ ООД.

Предстои да сезираме и Парламента с искане за образуване на парламентарна комисия, която да разследва данни за корупция и приет подкуп от главният прокурор.
Битката продължава!
#БОЕЦ

БОЕЦ даде Иван Гешев на МВР за подкуп и корупция!