БОЕЦ сезира Кьовеши, ЕК, ОЛАФ и Гешев за сигнала на Илчовски в Парламента!

БОЕЦ внесохме сигнал до Европейската прокуратура, ОЛАФ и Европейската комисия, както и до българската прокуратура за изказването на 05.05.2021г.  и сигнала на земеделеца Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия на управлението. Отново никакъв знак от институциите, че ще се самосезират, а Борисов вече почна да отрича и да лъже. След този пореден сигнал очакваме и следващите удари на мафията срещу БОЕЦ.  В информацията представена от Илчовски се съдържат данни за рекет, корупция и престъпни финансови схеми извършени от бизнесмени и хора заемащи високи управленски постове. Същите са бенефициенти и отговарят за усвояването на  милиарди евра от европейските фондове, което е и причината да сезираме и Брюксел и Кьовеши. 

А по-късно днес, 07.05.2021г. бойците Светослав Илиев и Анна Бекчиева ще представят сигнала на БОЕЦ за „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“ пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.

НАСТОЯВАМЕ и българският Парламент, или Комисията по ревизия да гласува решение и да изпрати подобен сигнал до Брюксел! Това ще е важен знак, че се цели постигането на реални резултати.
Споделете и разпространете този материал, Борисов, Гешев и бандата им трябва да знаят, че няма да забравим и да позволим престъпленията им да останат безнаказани!

Сигнала до българската прокуратура е, за да покажем още веднъж ролята на Гешев, като пазител на мафията!

БОЕЦ заяявихме и своята готовност за среща с Лаура Кьовеши, както и с предсатвители на ОЛАФ и ЕК, на които срещи да представим и допълнителна информация , както по този, така и по останалите сигнали на БОЕЦ до европейските институции от последната година за Турски поток и др.

Публикуваме текста на сигнала до Европейските институции:

До: Урсула фон дер Лайен – Председател на  Европейската комисия

       Комисар Дидие Рейндерс – правосъдие

       Комисар Януш Войчеховски – земеделие

       Комисар Йоханес Хан – бюджет и администрация   

       Г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на прокуратурата на ЕС

       Европейска служба за борба с измамите – OLAF

 ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София

 

    С И Г Н А Л

ОТ

 ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

          Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание информация за измами и злоупотреби с европейски средства, както и информация за тежки престъпления извършени от политици заемащи високи управленски постове и имащи влияние върху усвояването на европейските средства.

относно

съмнения за извършени престъпления на територията на Република България от Бойко Методиев Борисов – премиер в оставка, Петя Аврамова – министър в оставка, Иван Ангелов – бизнесмен, собственик на фирма „Градус” и други лица, а именно – рекет, корупция, злоупотреба с власт, пране на пари, злоупотреба и източване на  европейски фондове  и национални средства,  укриване на данъци, данъчни и финансови престъпления, както и създаване на ОПГ за рекет, изнудване и финансови престъпления.

На 05.05.2021г. на заседание на парламентарната Комисия за ревизия на управлението бе изслушан бизнесмена, занимаващ се със земеделие и зърнопроизводство, Светослав Илчовски, след подаден от него сигнал до Комисията. Прилагаме копие на сигнала:

РАЗКАЗЪТ НА ИЛЧОВСКИ (ПО МАТЕРИАЛ НА САЙТА КАПИТАЛ)

Сигналът на зърнопроизводителя е за събития, започнали през 2019 г. Тогава според него той бил помолен от Иван Ангелов – един от собствениците на фирма „Градус“, да реализира фиктивен оборот за неговото дружество. Самият Ангелов му се представял като „скрит началник на Министерството на земеделието и Агенцията по храните“.

През същата и следващата година Илчовски присъствал на няколко неформални срещи в бившата резиденция на Тодор Живков в село Студена. На тях бил и Бойко Борисов и там му бил показан запис как се издевателства над собственика на „Сис индустрийс“ Миню Стайков в ареста като послание какво се случва с бизнесмени, които не са подчинени. Илчовски обясни, че за да няма проблеми, още от 2014 г. продавал зърно за птицефермата на Иван Ангелов, когото той нарича Пилето, на цени под пазарните, като исканията ставали все по-големи. Последно – през 2020 г., му поискали да продава на половин цена.

„Отказах им. Последва обаждане от министър Петя Аврамова (която бе водеща фигура на ГЕРБ във врачанския региона, преди да стане министър) с предупреждение да спра да купувам земи и със заплахата „ще те дам на нашите прокурори“, цитирам я. Скалъпиха ми обвинение от окръжната прокуратура в Районен съд – Стара Загора, за убийство (вероятно има предвид покушение – бел. ред.) срещу същия Иван Ангелов, което никога не се е случвало. Принудих се да обявя фирмата си за продажба, за да покажа, че има проблем“, пише още Светослав Илчовски в сигнала си. Наистина в началото на 2021 г. местни медии разпространиха тази негова заявка (виж карето).

Нататък под уточняващите въпроси на депутати Илчовски стигна и до темата със златните кюлчета, които според него били носени като подаръци за рождения ден на Борисов. Той разказва почти като анекдот как Иван Ангелов занесъл на Борисов малко кюлче, а Цоло Вутов – много по-голямо, на което премиерът реагирал: „Ех, Иване, Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето, я гледай Цоло какво ми е донесъл.“ После Ангелов донесъл още кюлчета.

Прилагаме линк към публикацията на КАПИТАЛ:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2021/05/05/4206502_razkazut_za_korupciia_koito_opulchencite_na_borisov/

В своето изказване Илчовски посочи множество данни за извършени престъпления. За това, че е бил рекетиран и изнудван от Борисов и приближените му и е плащал подкупи на управляващите от 2012 г до сега в размер на стотици хиляди лева на година. В същото време той е и бенефициент на европейски субсидии в особено големи размери и плащането на подкупи към премиера Борисов и управляващите е възможна схема за източване на европейските фондове, за което сезираме Европейската комисия и Европейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши.

Светослав Илчовски е получавал милиони европари преки плащания за земеделски площи и по ПРСР. Бизнесменът признава, че е отчислявал 7-800 000 годишно подкуп на властта, като е бил сплашван и изнудван да плаща. Сплашван от приближен на Борисов в присъствието на Борисов с клипове как насилват сексуално бизнесмена  Миню Стайков в ареста, който също е обвинен за измами с европари. Сплашван по телефона от министър Аврамова да спре да изкупува земя.. Принуждаван да прави фиктивни обороти за фирма на Иван Ангелов – Пилето, който също е бенефициер на милиони евра от европейските фондове.  Всичко това ни дава основание да считаме, че европейските средства, фондове и програми и достъпа до тях са били използвани за рекет, изнудване, престъпни схеми и евентуални злоупотреби с тези средства.  Чрез фиктивните  сделки за които Илчовски говори, за отчитане на фалшив оборот се целяло фирмата на Ангелов „Градус” да излезе на Фондовата борса, като частните пенсионноосигурителни  фондове да закупят негови акции за милиони лева със средства на вложителите, които реално са без покритие.

Илчовски разказва за организиран картел при изкупуване  на различна земеделска продукция (пшеница, слънчоглед) , като върху производителите се упражнява натиск да продават продукцията си на занижени цени. В същото време държавната институция Агенция по храните се използва, като бухалка срещу всеки зърнопроизводител или производител на месо и продукти, който не плаща изискания рекет на управляващата мафия ръководена от Бойко Борисов. Илчовски твърди, че Агенцията по храните реално се ръководи от Иван Ангелов и чрез тази институция се унищожават конкуренция и бизнеси, както и се осигурява комфорт на фирми, собственост на близки до управляващите. Класическа схема за рекет и корупция по модела „Борисов”.

Илчовески изнася и допълнителна информация за скандала със снимките  на пачките и кюлчетата от спалнята на премиера в оставка Бойко Борисов. Заявява, че разполага с документи, които е готов да предостави на съответните органи.

Прилагаме и линкове към материали съдържащи видеозапис на изказването на Светослав Илчовски пред Комисията по ревизията в Парламента на „Свободна Европа” и сайта „Биволъ” :

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31239739.html

https://fb.watch/5jTMEaqoWm/

     БОЕЦ сезираме Европейската комисия, ресорните еврокомисари и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на европейската прокуратура за данните за  престъпления, нарушения и злоупотреби с европейски средства и фондове и изискваме бърз отговор и реакция. БОЕЦ заявяваме нашата готовност да предоставим и допълнителна информация, както и да присъстваме на среща в Брюксел, където да представим всички данни и факти , както по този случай, така и по другите сигнали на БОЕЦ до европейските институции – Турски поток и др. Заявяваме и своята готовност за среща с г-жа Кьовеши, на която да обсъдим възможностите за сътрудничество между ръководената от нея европейска прокуратура и гражданското общество и неправителствените организации поставили борбата с корупцията и върховенството на правото, като своя цел.

06.05.2021г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

А по-късно днес, 07.05.2021г. бойците Светослав Илиев и Анна Бекчиева ще представят сигнала на БОЕЦ за „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“ пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ обявява  фондонабиране за експертиза на записа „Шиши не дава предсрочни избори“!
Прокуратурата пак мълчи! Очакваме да бъде активирана, както и всички останали институции – бухалки на мафията, но в посока репресии и преследване на БОЕЦ и бойците, които публикувахме записа на Мавродиев с Ламбовски. Вероятно пак ще обявяват записа на „незаконен“ и ще покрият всичко!

БОЕЦ решихме да продължим тази тема до край и ще изпратим записа за експертиза до компетентна международна лаборатория, за което е нужно финансиране и се надяваме с ваша помощ да успеем да съберем средствата.
Необходимата сума е 5000 долара.
Вашите дарения може да направите чрез банковата сметка на БОЕЦ, или <<< PAYPAL >>> link click.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: [email protected]

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА