Боже, колко банално! 20 хил. лв. събират депутати от ГЕРБ, за да ги дари вожда им на манастир

Сега, аз честно казано не съм чувала в друга държава, която не се управлява официално от порода макак, някой да заповядва на съпартийците си да събират пари за рожден ден на лидера си, за да може той тези пари да ги дари – на манастир например.

Това написа като коментар в личния си профил във Facebook журналистът Татяна Кристи.

Повод за изказването и е вчерашната новина за дарението от 20 хиляди лева, което премиерът Борисов е предоставил на Чекотинския манастир „Св. Архангел Михаил“. Сумата е била събрана по повод рождения му ден от членовете на ГЕРБ.

Ето и целият й коментар:„Сега, аз честно казано не съм чувала в друга държава, която не се управлява официално от порода макак, някой да заповядва на съпартийците си да събират пари за рожден ден на лидера си, за да може той тези пари да ги дари – на манастир например.


Божеее, колко банално! 20 000 лв. гербаджийски депутати събират, за да дарят подарък на вожда си, за да ги дари той на манастир. Преведено на език, който не е на макак – една сурия клетници в парламента даряват пари на данъкоплатците, за рожден ден на главен макак, който да ги дари на манастир.“

Facebook, Татяна Кристи

frognews.bg