Бойко Атанасов: Допускам, че ще се появи още една кандидатура за главен прокурор

Правосъдният министър Данаил Кирилов си го каза, проверил е професионалните ми качества. Миналата година бях оценен най-високо от ВСС. Най-вероятно е проверил нещо друго, не зная какво е. Това каза по бТВ кандидатът за главен прокурор Бойко Атанасов, издигнат за поста от граждански организации.

По отношение номинацията, мога да благодаря на гражданските организации. Няколко хиляди души сам е подкрепили. Това е тест за обществото дали функционира. Хубав е, че ВСС избра кандидатура. Досега ВСС никога не е избирал с такова мнозинство. А дали министърът на правосъдието ще избере, той не избира. Допускам, че ще се пови още една кандидатура днес.

Важно е дали такъв избор ще бъде проведен и дали той ще бъде публичен. Беше изнесена информация за моят работа, която ме злепостави. Демократичните процеси са динамични. Всеки момент могат да се случат нови неща. Очевидно имам много врагове. Преди моята кандидатура за мен бяха употребени какви ли не компромати. Отговорих, като се съгласих да покажа какъв трябва да е главният прокурор.

ВСС трябва да мотивират всяко решение. Гешев разследва корупция и организирана престъпност. Липсата на присъди показва резултатите. Атестация за работа са присъдите. Споразумението с ОПГ, показва че прокуратурата не работи, а сключва споразумения. Съдебната реформа трябва да започне с прокуратурата. Тя е подчинена на един човек. Трябва да има разделение на властите, както е в Конституцията.

.

http://frognews.bg

loading...