Бойко Борисов: Това правителство няма да падне. ПП-тата чакат 100 милиона

Корнелия Нинова казва, че България трябвало да възстанови разговорите с ”Газпром”. Асен Василев твърди точно обратното. На кой от двамата трябва да повярваме. А от пресконференцията им онзи ден разбрах, че не само не се уважават, те се мразят и се ненавиждат.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията. „Транзитът на руски газ през Украйна в момента е 105 милиона кубически метра на ден. Това е 35% от консумацията в Европа. Сложете нашите 5 млн. на ден. Какво ще се промени. Как се убиват, деца, разрушават се жилища и петролни бази. Но две неща се пазят – газопроводите и житото, където е продоволствието. Само питам“, каза още той.

Жечо Станков обясни, че на него му се пада да разкрие най-голямата лъжа, че няма диверсификация на газа. „От 27 е спрян газът. До края на седмицата трябваше да е спряно напълно подаването на газ. А в момента потребяваме по 5-6 млн. кубика на ден“, сподели той. По думите му само по връзката Кулата-Сидерокастро може да се доставя цялото необходимо количество газ за България.

„Правителството може да разчита на гласовете на ГЕРБ, за да дадем оръжия. Имам рядък шанс да се откачим от Газпром и от руския газ. Имат нашата подкрепа, но нека Булгаргаз да резервира и да отиде Радев да говори с испанците, с катарците, с всички там – да резервира. Ще се съдим с Газпром, ще има арбитражи, но през това време ще пренастроим газовите връзки. Това е рядък шанс да се откъснем от агресора Путин. Преди 4-5 години Тръмп и Пътин си другаруваха, с Меркел“, каза Борисов.

„Това правителство няма да падне. ПП-тата чакат 100 милиона, другите чакат „Кинтекс“, другите парите за пътищата. Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят много пари, после ще ги вадят с полиция от кабинета. Радев сега се чуди как да оправи отрочетата“, сподели Борисов.

„Няма да паднат, ще се държат, за да могат да си докрадат. Сега си дебатирам с теб, с кого да дебатирам в парламента при вот на недоверие? С умнокрасивия Мирчев? 170 кила. Говорителят на умнокрасивите“, попита той.

Лидерът на ГЕРБ заяви категорично, че не смята, че Нинова ще напусне коалицията. „Залагам, че ще се извърти и ще се оправдае с парламента. Тя каза, че ще напусне, ако Министерски съвет го реши, а това предложение ще мине с решение на НС“, обясни бившият премиер.

frognews.bg