БОЙКО ГУШКА ВСИЧКИ

НОВИНИТЕ ДНЕС, 11.11.2019 Г.
– БОЙКО ГУШКА ВСИЧКИ. Без съмнение новината на деня е засвидетелстваната любов от Бойко Борисов към омъженото Нейно Превъзходителство Херо Мустафа. В неистов изблик на радост от газовите връзки, Борисов се нахвърли като жадно пале да целува и прегръща посланичката на САЩ в България, като направо я приклещи като в джудистка хватка. Пред погледа на мъжа й – мюсюлманин! Проблемът не е само, че Борисов дори не знае за съществуването на протокол и етикет. Проблемът е, че липсата на първите седем години възпитание си личи от километри. Да напомня на Борисов, че ако беше в САЩ, подобно награбване щеше да му донесе арест и яко одрусване в милиони за засегнатата женска чест и мачизма му. Но пък е демократичен – днес целува Нейното Превъзходителство, утре – Айшето от Факултето, в другиден – пияният Юнкер. Не подбира кого да награбва и целува. Явно с личи дефицитът на майчино внимание и прегръдки, които сега си избива върху невинните жертви, попаднали на ена ръка разстояние от него. Като ги докопва с ръце като боа-удушвач и ги оставя бездиханни от притискане, аромат и погнуса.

– КМЕТ И КЛЕТВА ПОД КОНВОЙ. За първи път в Несебър кметът беше арестуван още преди да положи клетва. Днес полицейски конвой го закара в залата на Общинския съвет, за да положи клетва като градоначалник. Зрелища за матрияла. Все едно, ако го пуснат под домашен арест и си положи клетва с достойноство, нещо ще навреди на разследването. С този цирк държавата и най-вече специализираната прокуратура демонстрира терор и публично унижение на тези, които не са с управляващата власт. А Несебър е една много, много богата община. Която явно не трябва да бъде в ръце, различни от ГЕРБ.

– ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И ГАЗ НАВСЯКЪДЕ. Борисов днес инспектира с американския посланик Н.П.Херо Мустава газовата връзка от Гърция. При което размята едни думички, едни диверсификации, интерконектори и т.н., докато газта бликна навсякъде. Разбрахме, че от цял свят газ ще се стича в България, което било мечта на много поколения политици. След което мисълта на Борисов се отплесна към археолозите, че все нещо ровичкали под неговите магистрали. Значи, ако той не строял магистрали, нямало да има работа за археолозите. Затова трябвало да приемат повече археолози за обучение, защото щяло да има повече магистрали. Туше! След което осъществи проявата на див мачизъм, сексизъм, подчертаване на по-низшата роля на жената, сексуален тормоз пред свидетели и посягане на личната физическа неприкосновеност на дипломатическото тяло на Мустафа. „Мее too” ще изпаднат в истерия при вида на снимките!

– СМЪРТНИТЕ ГРЕХОВЕ НА БОРИСОВ. Явно днес премиерът е във вихъра си. След като нацелува американския посланик, осигури работа на археолозите и призова цял свят да изпраща газ по личните му тръби, Борисов накриво изгледа народа и каза, че било голям грях по магистралите да се пътува без пари. По НЕГОВИТЕ магистрали. Ей това сме ни, неблагодарно племе. Той ни строи магистрали с неговите пари и усилия, а ние си джиткаме по тях без да му плащаме. Е, сега може ли таквоз нещо?!? Ами грях си е. Не се и съмнявам, че отдавна Борисов е предвидил опрощение на този си грях и съвсем скоро ще поиска отплатата в пъти нагоре. Не за друго, да няма грехове човека, какво си мислите. Също така мимиходом размени собствеността върху пристанища в Гърция и България, изкара България на Бяло море, след като в петък осигури на Сърбия път до Истанбул по море без светофари!

– ВСС ЗАД ГЕШЕВ. Бързайки да си осигурят прокурорски чадър над политиците, ВСС решиха още преди обнародване в Държавен вестник на Указа на Президента Радев за отказ да подпише назначението на Гешев, да свикат заседание в четвъртък, на което само да прегласуват предложението. В наглостта си дори не обсъждат мотивите, а само уверено твърдят, че Президентът действа при обвързана компетентност и няма право да отказва втори път издаването на Указ. Но нещо може да е законно, но да не е правилно. Както съм казвала, концлагерите са функционирали съвсем законно, съвсем законно Левск е бил обесен. В случая залогът е правовата държава и върховенството на закона.

– МАНОЛОВА ИСКА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ. Днес Мая Манолова внесе жалба с искане за касиране на изборите в София. Макар и да има пълно правно основание, се съмнявам, че шайката би допуснала преразглеждане на резултата. Вече дори не си правят труда да имитират, че спазват закона и съдебната система е независима. Важното е обаче, да се обсъдят всички нарушения и да се направи всичко възможно за промяна на Изборния кодекс, за да не се допускат повторно.

Елена Гунчева

loading...